Здравейте,на всички.Започвам един тотален основен ремонт на двустаен тухлен апартамент,и 90% от идеите ми са от този форум.Не знам,дали знаете,колко сте полезни.Ремонтът,ще се състои в следното:преместване на кухнята в хола,приобщаване на две терси,основен ремонт на баня,окачени тавани в трите стаи,фаянс и теракот,зидария с ютонг.За майстора,който съм намерил имам само добри отзиви от трети лица.Въпросът ми е следният-как да му плащам? Според него,ще го свърши за около два месеца и той предпочита да е на надник,който не е уточнен.Та как да му плащам на надник или на 30% от цената на материалите/това бил другия начин/До събота трябва да знам.Разчитам на вашето мнение и съвети. P.S. За Пловдив става въпрос.
Личен съвет като занимавал се с това :
2 месеца - 60 дни * 25 лв =1500 лв (примерно)
което за всичката тази работа , баня зидане,шпакловки,тераси,оправяне ала бала ... си е супер цена
но му искай точни срокове щото да не стане 3 месеца
или се разберете за точна цена на всичко па да си го прави....
И НИКОГА АМА НИКОГА НЕ МУ ДАВАЙ ПАРИ НАПРЕД !!!!!!!!!
На майстор се дават пари само на края на седмицата примерно петък или съботта в края на деня
След което ако можеш го наглеждай кога какво прави ако започна дай ракия дай салата го махай да си ходи
А и съвет просто ако искаш направи си една темичка "Моя ремонт" тук и ни казвай през няколко дни какво е развитие. Тук има достатъчно компетентни и отзивчиви хора който биха ти давали съвет и идей дали всичко върви по план.
Успех в начинанието.