ebahti: i kak ще стриеш перелита на прах че не ми е ясно???...
не казвам,че трябва да го стрива, а че не трябва да го бърка с голяма фракция, защото вместо перлит, щеполучи перлитено брашно - като това, което е на дъното на всеки чувал (а то не съдържа въздух и няма да промени нищо в изолационните качества)
С накисването какво целиш, освен по-добра хомогенизация и контролирана влажност на сместта ? Твърдостта му едва ли става по-голяма?
не казвам,че трябва да го стрива, а че не трябва да го бърка с голяма фракция, защото вместо перлит, щеполучи перлитено брашно - като това, което е на дъното на всеки чувал (а то не съдържа въздух и няма да промени нищо в изолационните качества)
С накисването какво целиш, освен по-добра хомогенизация и контролирана влажност на сместта ? Твърдостта му едва ли става по-голяма?