Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
zvetomil - специалист
Аз ги лепя с монтажно лепило и подпълвам ако е неравно с пяна.това ако има поне над 7 см перваз къде да легне.Ако няма перваз на две или три места ги завивам с винтове към прозореца с наи_малките Г образни планки почти не се виждат и дразнят само маняците.Снадката съвсем тънко със силикон според цвета на прозореца.наи лесно се нанася напълнен в спринцовка 20 кубика.После минаваш с пръстчето колко да се скрие луфтчето.Говорим за вътрешен ПВЦ перваз а не за вьншен алуминиев.
Eni - напреднал
Темата е стара, но за да не пускам нова, да питам тук - може ли да се направи подпрозоречна вътрешна дъска от ламинат. Прозорците са дървени, сега се лепят тапети на мястото на дъската, стена е, може би 14-15 см някъде, а има няколко останали парчета ламинат. Идеята е да е с Г-образен профил, т.е. дъска от ламината и да се залепи отпред на дъската тънка изрязана летвичка от ламината. Дано ме разберете за какво питам. И, ако става, с какво да я залепя?
Аз-1 - напреднал
Eni написа:
Темата е стара, но за да не пускам нова, да питам тук - може ли да се направи подпрозоречна вътрешна дъска от ламинат. Прозорците са дървени, сега се лепят тапети на мястото на дъската, стена е, може би 14-15 см някъде, а има няколко останали парчета ламинат. Идеята е да е с Г-образен профил, т.е. дъска от ламината и да се залепи отпред на дъската тънка изрязана летвичка от ламината. Дано ме разберете за какво питам. И, ако става, с какво да я залепя?
С монтажно лепило става бетон марка 500 :yawinkle: .
koleto84 - специалист
Пишман майстори мноооого!
За дъска може да се използва какво ли не само да е водоустойчиво.
И ПВЦ ламперия става и разни ти му там профили от ПВЦ и Ал.става;ПДЧ става;ламинатни плоскости стават,Но лично аз предпочитам да е някакъв камък,било то дори и гранитогрес или теракотна плочка,когато става въпрос за поставена дограма вече.
А пък за такава влага(вода)по-добре помисли за спирането и първо.

Тема "Монтиране на подпрозоречна дъска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: