Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Армагедон - специалист
Предстои ми пробиване на отвор за аспиратор в тухлена стена с външна изолация, как е най - лесно? Страх ме е да не се отлюпи голямо парче от външната изолация :?
ieiei - специалист
Ako e на удобно място от двете страни.
MaistorqgA - специалист
с дълга бургия разпробиваш дупка до дупка и после съединяваш отворите
velsi - Почетен майстор
Разпробиваш в кръг с тънко и дълго свредло и тогава внимателно изкъртваш кръга. Пращаш някой долу да следи за преминаващи хора. Ако е необходимо допълнително ограждаш мястото с нещо. Например с въже или някаква лента.
Армагедон - специалист
Мерси, утре ще пиша каква съм я свършил :o
valmet - специалист
С разрешението на автора на темата,за да не отварям нова,имам един въпрос към по-запознатите.А именно:
В кухненския бокс имам комин,който се използва от съседа ми от долу-използва камина с водна риза.Ако монтирам аспиратора в комина,дали няма да стане някаква инфекция-да спре да му тегли пушека или да влиза при мен?
mladkal - майстор
valmet, бъди 99 процента сигурен, че "нифекция" ще възникне...и то гнилото ще е повече при теб, от колкото при комшията ти.

Сори за лошите вести!
Упражнението е играно и резултата неприятен!
viko01 - специалист
ако сложи клапа мисля че няма да има проблем
mladkal - майстор
Клапата е решение, но не до там добро. Тези, които съм намирал са достатъчно слаби от към пружинка, така че аспирацията да ги "отвори", но и достатъчно неоплътнени, така че при изключена аспирация да се просмуква дим от камината на комшото. отделен е и момента, че миризмата от пържено и готвено през летния и неотоплителен сезон е тежка (не само на усет) и "слиза" по комина (димоотвода) към комшото... Момента е неприятен и междусъседските взаимоотношения се обострят.

Тема "отвор за аспиратор ....." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: