• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pavkatay - майстор
BAlexandrov написа:
Да, ще хвана някой, но въпросът беше за техниката.
то всичко опира до практика. на третата пералня няма да задаваш такива въпроси а ще им отговаряш :-D
BanoTheWolf - специалист
Махаш стабилизатора и мотора и пералнята олеква :lol:
Хамалите знаят начините наистина от трудовия си стаж като такива, но не съм съгласен толкова много пари да се дават за няколко мебела например :) Пък и те не внимават много с техниката и мебелите като ги пренасят (нали не е тяхно :cool: )
Имаше тук из интернет (мисля, че в сайта на www.napravisam.bg или в датата ) един файл (книга) начини за правене на възли.
filmatoplo - майстор
Да тежките неща са предизвикателство , аз поне веднъж в годината ми се налага да вкарвам котел в мазе с тегло 350-500 килограма :-D сабираме се 5-6 човека и докато се чудим как да го свалим го пренасяме до долу :lol: ако стълбището е облицовано тежко му.Бойлерите 250 кила ги сваляме двама със колетна количка с две надувни колелца и две дръжки. :wink: Не наемай цигани -калпави са :evil:
has - напреднал
МОЖЕ ДА ИЗПОЛЗВАШ И СКЕЙДБОРД ПО РАВНИ УЧАСТЪЦИ :?
БориславМ - специалист
Вариант 1: намираш старшина. Той няма да ти помогне, но ще стои отстрани и ще дава акъл. 2: Намираш двама новобранци и за една "градска", ще отнесът пералнята пеша до сервиза. 3: Жената вика на помощ МАМА. Заплашен от идването на тъщата намираш ведна га начин да преместиш пералнята.

Сега сериозно. Накланяш пералнята на някоя страна(на ръб) и я караш да "ходи" - ляв ръб, десен ръб.... Така по-лесно се минават прагове и неравности.
web
Има и друг начин пускаш пералнята да центрофугира, насочваш я в правилната посока и тя сама ще си ходи :lцl: .
Това за майтап де, да не вземеш да пробваш.

Иначе пералня се носи без проблем от 2-ма човека, накланя се леко единия хваща отдолу другия от горе и се надяваш асансьора да работи :-D. Е трябва и някои да отваря вратите по пътя, ама затова всеки става.
BAlexandrov - специалист
То така стана накрая... поне 100 кила е ама хванахме се двама и я пренесохме... и после 3 етажа, щото няма асансьор...
Обаче вярно ми служи вече доста години, а я взех втора употреба, но... Сименс си е Сименс :-D
  • 1
  • 2

Тема "Носене на тежест, как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: