• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Монтираха ми ПВЦ дограма преди няколко дена.Започнах с обръщането на прозореца ,но не знам какво да правя с перваза.Дограмата е хваната само с пяна и без дюбели ,стъпала е на дървени клинове ,които трябва да махна за да сложа какъвто и да е перваз.Tова ,което ме тревожи е ,че ,като махна дървените клинове под дограмата и ,че тя ще слегне.Дайте съвет какъв перваз да сложа при тази ситяция?

Благодаря предварително!

Прикачен файл

PICT0024.JPG

Прикачен файл

PICT0018.JPG
Последна промяна от bootboy на пон мар 07, 2011 11:40 am, променено общо 1 път.
koleto84 - специалист
Сваляй прозореца,купи си пвц-дъска,хвани си я под прозореца с винтове за дърво 4/40 и си го заками сам.Трябва ти само тесла и нивел,може също и гумен чук.Ако искаш сложи и няколко винта т.е. те са задължителни за да нямаш редица проблеми.За винтовете ти трябва само дрелка....ако нямаш други инструменти като перфоратор. :)
Успех!
tysonlkr - специалист
koleto84 написа:
Сваляй прозореца,купи си пвц-дъска,хвани си я под прозореца с винтове за дърво 4/40 и си го заками сам.
Според мен това не е практично, само заради един перваз да свали целия прозорец. Това е все едно да бутнеш стената защото не ти харесва боята :shock:
Измазваш до нивото на дограмата с някакво лепило. Перваза го слагаш на нивото на дограмата (трупчетата остават отдолу).
Бил ли си при монтажа на дограмата, че твърдиш че не е хваната с дюбели. Ако наистина не е хваната майсторите са си оставили ръцете, това може да ти създаде проблеми в бъдеще.
Бях на монтажа и аз бях този ,който спря монтажиста да дупче дограмата....за в бъдеще ще знам (човек се учи от грешките си).
Дограмата със сигурност няма да я свалям и за това писах за проблема тук ,ако някой може да ми даде съвет за решение без да свалям дограмата.

Отрязах трупчетата до линията на дограмата ,но ако сложа лепило до нивото на дограмата какво да правя с външната страна някакви идеи? Мисля ,че няма да е добре да сложа студоустойчеви плочки над касата на дограмата ,от друга страна не мога да ги сложа и под касата на дограмата (както мисля ,че биб ило най-добре)при положение ,че има трупчета...(catch 22:)))
Последна промяна от bootboy на пон мар 07, 2011 11:45 am, променено общо 1 път.
peter_m - специалист
който ти в взимал размерите с тези 5 пръста пяна е за :axe:
Най добре сложи перваз от гранит ... стига да не са ти проблем финансите.
velsi - Почетен майстор
Не са проблем размерите, щото старите прозорци са с едни огромни дървени первази отвътре... Ако се вземе размера отвътре тогава касата ще се скрие отвън и ще стане една красота... Размерите са си добре, а прозореца няма да провисне ако се махнат трупчетата. Ако питащия все пак се притеснява от това може да ги пререже наравно с касата и така да си монтира подпрозоречния перваз.
peter_m написа:
който ти в взимал размерите с тези 5 пръста пяна е за :axe:
Най добре сложи перваз от гранит ... стига да не са ти проблем финансите.
Защо, не е ли това начинът да се остави място за "обръщане" на дограмата с дебела топлоизолация, без да се закрива профила ( което за мен би било загрозяващо) ?
Гранитът е добра идея, но като че ли излишно скъпа за място , където обикновено се спускат завеси + перде. При тази дебелина аз бих отлял малко циментово первазче, облицовано впоследствие било с плочки или декоративна минерална мазилка, леко влизащо под малко изчоплената пяна на профила, за допълнително укрепване.
plamenhar - специалист
Трябвало е да се измисли преди да се слага новата дограма.
При мен има сложени ПВЦ первази преди дограмата хванати с винтове за нея.
При твоя случай слагаш 2 винта на страниците на касата,махаш
отдолу пяната и трупчетата.Пъхаш отвън и отвътре первазите хващаш ги
с винтове за касата.Пускаш пяна под первазите и си готов.
...ето и снимка от външната страна.Набил съм подложните клинове около сантиметър навътре под касата за да мога да подпъхна плочките за перваз малко под самата каса и така ще оставя клиновете там където са си.
Благодаря за коментарите Ви до момента.За всеки от коментарите си имам лично мнение а вие сами ще можете да видите на какво съм се спрял ,като изпълнение.Вчера времето в София ми позволи да обърна отвън:)

Прикачен файл

PICT0029.JPG
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с перваз под ПВЦ дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: