• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
vaprosat
Миналата година се нанесохме в апартамент в стара тухлена сграда след цялостен ремонт. :sad: Проблемът обаче е в стените на едната стая - след шпакловка 1 ръка с теракол и 3 с гипсова шпакловка, мазане със запечатващ грунд и 3 ръце запечатващ латекс изби навсякъде цветът на старата мазилка (незнайно с какво боядисвана). Моля дайте съвети как да реша проблема си?
velsi - Почетен майстор
Най-вероятно постна боя. Навремето се боядисваше само с това. Запечатали сте влага в стената, влагата разтваря тази боя и тя сега избива във вид на петна. Трябвало е да я изчистите преди следващите обработки.
гост
може и влага да е останала, но преди нанасянето на латекса, особено ако е цветен, може да се мине с блажна боя.Тя запечатва старата постна боя и разните там едновремешни бронзови фрагменти и линийки и работата става шест.Пробвано е многократно.Трябва да се мине две ръце най-малко и резултата е сигурен
masteradmin - майстор
Не съм пробвал ама съм леко осъмнен дали латекса ще хване на блажна боя. А и тя е бая скъпа зада се маже цяла стена. Сигурен ли си че посната боя е минала през теракола ? направо немога да го повярвам :?
Латекса хваща върху блажна боя. Но не боядисвай стени с блажна боя. Наложили се да я сваляш е повече от кошмар. Изчакай стената да исъхне много добре, мини две ръце бял латекс, като първата ръка е по-рядък, нещо като грунд. След добро исъхване втора ръка.
Duke_BG - специалист
А в грунда можеш да сложиш и малко Ц200
Osiris - специалист
masteradmin
мини да видиш на стълбите при мен останал ми беше теракол и реших да мазна малко стените на стълбището че са много зле а там имаше цокъл за който мислех че е блажна боя уви оказа се някаква посна измишльотина и после цокъла си беше избил все едно че съм боядисал теракола видях се в приключение докато го скрия :lol:
в случай че избива постно една лека шпакловка с колор кит оправя нещата :!:
neznaiko
a kakvo tochno e sudurjanieto na postnata boja i kakvi sa + i - ?
velsi - Почетен майстор
Спомням си като бях малък баща ми пръскаше таваните с Винервайс. Постна боя бяла на цвят. Тя доколкото знам е креда на прах. А кредата е май някакъв мек вид камък. За стените слагаше същото. но с някакъв оцветител, който обаче не знам какъв е бил. Мога да питам, ама едва ли си спомня. Знам, че се слагаше боза. Да, боза за пиене за по-добра лепливост може би. Много обичах да боядисваме :)
Стефан - майстор
Да не е било цинквайс? Мисля, че винервайса е друго. Винервайса, когато се размеси с безир, става маджун!
  • 1
  • 2

Тема "Съвет за проблемна мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: