Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
kirofabv - специалист
Да, точно това имах предвид, но с малката подробност да е вътре в кухненското шкафче и да не се вижда. А там няма как да прорежа шкафчето, че да нанизвам маркуча вътре с капачката след като е завито :-D

п.п. всъщност то може и да си е право и на принципа на скачените съдове да работи. Обаче пак нещо ми се струва недоизкусурено да е в шкафчето. :?
stiv1961 - майстор
Не е нужно да прорязваш шкафчето, а само отвор за маркуча.В самия шкаф маркуча малко по-дълъг за да завиеш тапата при изправена бутилка и тогава ,,нанизваш" на стойката :)
gogotattoo - специалист
И кат се откине капачката - пай се :lol:

П.П. най-тъпото е, че на всички системи с помпа ще трябва изчакване, докато надуе балона и пр, а като се поизпразни бутилката - башка; трябва обратен клапан и пр. Трябва да е просто ......
stiv1961 - майстор
gogotattoo написа:
И кат се откине капачката - пай се :lol:
Еее, ти пък с лошото :) Всъщност много се отплеснахме от темата пък и вече има апарати за студена вода, тъй че.....
gogotattoo - специалист
Е, чак с лошото - българи сме, все тряа да напимниме и за най-лошото :-D Като във вица - всички мислят как да подобрят самолета, а Ганю рекъл - къв кашмер ако падне сега...... :-D И все пак, форумът е Направи сам - да си почешеме езиците...
kirofabv - специалист
Тц... машина заема много място. Друго си е да имаш на чешмата топла, студена, минерална :)
Май най-удобно си остава с помпа и под мивката. Иначе висящи туби, висящи маркучи, чудеса, стойки.

А дали ще стане ако удължа и уплътня добре тръбата на ръчната помпичка и я изкарам на плота. Помпиш - текне :?:
world_explorer - специалист
Това с обърнатото шише няма да стане много добре. Трябва да се предвиди и тръбичка да взема въздух отгоре. Иначе при работа шишето ще се деформира или изобщо няма да пуска вода.
gogotattoo - специалист
Много е просто - когато пусне вода да пълни чаша, с третата ръка пуска помпа за въздух, която да вкарва въздух на мястото на изтеклата вода. Но трябва помпата да има и регулатор, защото ако отвори повече крана на водата - да усили помпата да вкарва повече въздух :axe:

Понеже имам такава система на селския имот с 200 л бидон в подпокривното пространство - бидонът стои прав с капачката нагоре и е отворен към атмосферата. Маркучът, който тегли водата влиза през капачката на бидони и стига до дъното му, така че източва водата на 98 %. Единствен проблем е, когато изпразниш до нула бидона и засмуче въздух, но и за това има няколко системи за да не се случи. Но при водата това няма значение, защото сменя шишето. С тоя бидон 20 години баня и кенеф...
Успех с водата, а като я направиш, както казваш - на мивката топла вода, студена вода, минерална вода - дай и натам, бира, кафе, чай и пр. :-D
valqk - специалист
И аз съм си мислил за подобно нещо, после видях някъде подобни:
http://www.alibaba.com/product-gs/46454 ... enser.html
http://www.alibaba.com/product-gs/49893 ... _pump.html

знам, че е направи сам, но да кажа, защото не виждам никой да го е споменал като възможност.
:drinkers:
me_against - специалист
Помпа от диспенсер на хладилник може да свърши работа. Има достатъчно дебит и се справя с 5 л вода. По магазините за резервни части би трябвало да ги има или сервизите. Могат да ти продадат цялия комплект с дюзата, бутона и корпуса. Няма да има нужда да качваш бутилката на високо или да монтираш отделен смесител.

Прикачен файл

image_thumb_600.jpg
image_thumb_600.jpg (10.21 KиБ) Видяна 8645 пъти

Тема "Електрическа помпа за бутилка от минерална вода?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: