Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Chefo77 - майстор
MamaMy написа:
Сигурен ли си, че са лагери? Да не е някой банел от сутиен? :?
Банел не е със сигурност - жена ми ползва някакви тайни (калъфка май) за да няма проблеми с банелите.
shotik - майстор
Аз те съветвам да я разкачиш от водопровода ,да и свалиш капаците и да почваш да я разглобяваш.Какво може да стане -първо е да се окаже ,че е с разглобяем казан и може да се ремонтира,второто е казана да е залепен и да не може да се ремонтира или ще бъде трудно и преценяваш дали ти е по силите сам да го правиш или да търсиш сервиз.
Аз като поправях Уирпул пералнята /има тема за нея и снимки/започнах и не се замислих много -или става или я ползваш за резервни части и накрая за скрап.Аз също нямам специализирани инструменти,но гъдела да разглобя и видя какво е надделя.
От мен е да опиташ !
Chefo77 - майстор
Казанът е разглобяем - в предната си част е хванат с щипки като на кутия на въздушен филтър ... А и веднъж са и сменяни лагерите, значи може :)
Според мен - разглобявай. Ако стане стане - ако не нали знаеш купуваш нова, а от старата - стъклото-купа, мотора-шмиргел и помпата-шадраван :)
Chefo77 - майстор
Като се връщам в 9 от работа ... надали скоро ще я правя аз :(
Нещата май клонят към лагери на двигателя. Днес сутринта си работеше тихо и кротко, докато в един момент започна да стърже.
koleto84 - специалист
Едни лагери на мотора ще ти излязат 10-тина лева,ако си сигорен ги сменяй.
Само провери и оста на ротора след изваждането им да няма промяна Ф-то.
joro123 - помощник
Сигурен ли си че програматора е проблемен?И аз обвиних програматора на пералнята си че се прави на интересен, а то се оказа че помпата се бъзика.Програматора праща команда на помпата да празни а тя не ще и пералнята продължава да си върти все едно че програматора е спрял,а той просто чака да се изпразни казана и датчик ниво да му прати сигнал че помпата си е свършила работата,след което той да си продължи програмата.В крайна сметка се оказа игла за шиене минала през филтъра и блокира лопатките на помпата.Колкото до лагерите те не се разбиват за ден два, мисля че по скоро нещо е застанало между барабана и казана и от там стърже (постояно мъкна по джобовете я пирони я шайби и жената ако не провери джобовете както трябва и стъргането почва)та провери с фенерче през дупките за чужди тела.И ако я закърпиш временно събирай парички за нова.
Chefo77 - майстор
Те парите за нова не са проблем, а и кредит вече лесно отпускат :) Въпросът е да не се дават на халост.
По последни подозрения са лагерите на мотора, както казах, засега я оставяме на стендбай - чува се само при много дълго центрофугиране на 800 оборота, иначе на 500 си няма грижи. Моя майстор е малко зает, а и аз не ритам много много - нали пере :)
Chefo77 - майстор
Сагата с тъпата пералня продължава.
Пълни. И пълни. И пълни. Водата стига до средата на стъклото и продължава да пълни. В един момент се чува някакво гъргорене отвътре. Завърта барабана и започва да изхвърля вода през изходния маркуч, но като преливане - без да се чува помпата. Нивото спада под люка, през това време си продължава да пълни. В един момент решава сама и спира да пълни, върти си нормално и т.н.

Нивомер?
Клапан (какъв)?

И продължава да стърже, но само на 800 оборота - на 500 си е ОК

НОВА ПЕРАЛНЯ?
:fluch: :xplode:

Тема "Пералня - ремонт, или ... ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: