Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Pishman-maistor - напреднал
Здравейте искам да ви попитам има ли начин и ако има бихте ли ми обяснили искам да си направя коледните ми лампички да мигът с ритъмът на музиката един виц цветомузика важно ми е затова ако сте наясно моля кажете и на мен
valentin112 - специалист
Pishman-maistor написа:
Здравейте искам да ви попитам има ли начин и ако има бихте ли ми обяснили искам да си направя коледните ми лампички да мигът с ритъмът на музиката един виц цветомузика важно ми е затова ако сте наясно моля кажете и на мен
има такава тема, ползвай търсачка
Гледах е но не успя да ми помогне моите лампички са с 3 кабела и какво ли не пробвах какъв ли не волтаж им не пусках но не искат и не искат тръгват само при 220v
valentin112 - специалист
Не се пуска какъв да е, а какъвто трябва. Конкретизирай нещата...в смисъл дай повече инфо....още една промяна ще направя...пишман майсторе, наясно ли си какво правиш? Да не засвяткаш ти вместо лампите :xplode:
Знаете ги тея китайските лампички за 3 лв който сега продават по пазарите така те нали се включват в 220 за да мигат е бих искал да не ги включвам в 220 а направо ако има начин да ги свържа към колоните на уредбата същото вази и за тея маркучи с диодите вътре разбирам от електричество колкото да си сменя контакт :roll: за това ако има начин да го направя това с лампичките кажете ми какво да взема как да свържа и т.н :?
valentin112 - специалист
Направо към колоните няма начин, там сигнала е нискочестотен /20 Hz-20 KHz/ и напреженията са коренно различни от 220 В...за маркучите се надявам Triax да ти отговори.
Пробвах го с маркучите става само че трябва доста мощност за да светнат както трябва волумето :-D е на макс и чак тогава светят както трябва добре че съм в къща иначе съседите да са ме линчували :axe: досега :supz: :weedman:
filmatoplo - майстор
Като деца 4 ти клас правихме нещо такова но как :? , събирахме се в една барака -имахме грамофон с плочи гръцко :wink: , правехме и лампички да мигат по музиката -цветомузика , но как :? :wink: .
Стефко - специалист
filmatoplo написа:
....лампички да мигат по музиката -цветомузика , но как :? :wink: .
По схема :lol:

И аз съм правил като дете, но нямам никакви запазени схеми. Попитай чичко Гугъл.

Разгледай този линк
http://www.google.ru/search?q=%D1%86%D0 ... 80&bih=869
Пак съм аз днес разглобих един стар фотоапарат от етя с лентата и с 2те батерии по волт и половина и плана ми беше да свържа светкавицата към усилвателя за да ми примигва но нещо нестана най вероятно незная как да го свържа защото едва ли усилвателя подава по малко от колкото батериите ето и снимка ако имате нещо на ум кажете ми какво да правя

Изображение

Тема "Моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: