Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Моля да ми помогнете. Искам да сложа стириопорени плоскости на неравни стени. Как стажа това и как се шпаклова върху тях? Моля, за помощ:)
velsi - Почетен майстор
Като за начало виж тази статия. Ако нещо не ти е станало ясно - питай.
prascho - майстор
velsi предстой ми направа на външна изолация 400 кв.м. . Ще ме финансираш ли ???:)
velsi - Почетен майстор
prascho написа:
velsi предстой ми направа на външна изолация 400 кв.м. . Ще ме финансираш ли ???:)
Скоро ще ми стане готова банката... Чакам разни документи... Тогава се обади, няма проблеми. :-D
mici - специалист
velsi написа:
Като за начало виж тази статия. Ако нещо не ти е станало ясно - питай.
А как се процедира, когато не може да се направи външна топлоизолация? Мисля да изолирам външните две стени на една стая със стиропор 10-20 мм, и след това да го шпакловам, но пак ли трябва да се слага мрежа? И с какво се шпаклова?
velsi - Почетен майстор
Прави се по същия начин, но от вътрешната страна на стената. Слагат се мрежа и дюбели. Шпаклова се със същите материали, които се използват и за външна изолация. Накрая вместо мазика се шпаклова с гипсова шпакловка и се боядисва с латекс или се лепят тапети.
mici - специалист
velsi написа:
Прави се по същия начин, но от вътрешната страна на стената. Слагат се мрежа и дюбели. Шпаклова се със същите материали, които се използват и за външна изолация. Накрая вместо мазика се шпаклова с гипсова шпакловка и се боядисва с латекс или се лепят тапети.
Благодаря, ще се пробвам, въпреки, че до сета не съм правил вътрешна гипсова шпакловка.
maxp - напреднал
mici написа:
velsi написа:
Благодаря, ще се пробвам, въпреки, че до сета не съм правил вътрешна гипсова шпакловка.
Един съвет от мен,ако не си работил с гипс досега хич и не се пробвай.Вземи си Сатен гипс на Кнауф,по-бавно стяга от гипса и после ще ти е по-лесно с шкурката :)

Тема "как се монтира стириопор върху стени?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: