Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Паркета е изциклен. Лака е Spectra мат.
http://www.bonabg.com/cgi-bin/index.pl? ... ectra.html
След първата ръка почти няма разлика, особено на пипане. Направо си е "голо" дърво. Въпроса е колко ръце лак трябва да нанеса за да се получи ефект? Признавам, че не знам и как би трябвало да изглежда готовия под. Виждала съм как стои с лак Маршал пак мат / не на водна основа/. Благодаря предваритерно за мненията ви!
velsi - Почетен майстор
Според мене, независимо какъв е лака - поне 3 ръце. Като след първата ръка се минава с фина шкурка, за да се оберат власинките, които "настръхват".
tihomir1111 - специалист
Различни лакове -различни ефекти.Посети магазин,гледаи мостри.Не забравяи да споменеш какво ти е дарвото и какв ефект тьрсиш.Успех
hameleon - специалист
В упътването е написано-1-грунд , 2-лакиране, 3-шлайфане, 4-пак лакиране.Когато има описание на технологията все пак трябва да се спазва, ако имаме намерение да постигнем желания ефект.Последното изречение се отнася не само за настоящия проблем ,а и по принцип.
EDI - майстор
Първа ръка на какъвто и да е лак, винаги попива в дървото, като вода в гъба.След изсъхването се затварят порите на определена дълбочина и вече след втората ръка, започва да се образува лаков филм.Минаването на мустаците с шкурка над 120 се прави преди последната ръка лак.
След втората ръка има вече разлика.
Имам лак за 5 ръце. Ако го мина 5 пъти да не отида в другата крайност?
Паркета е бук и няма "мустаци" поне на пипане е много гладък, сигурно са го изциклили много добре.
EDI - майстор
Пет ръце е много.Има опасност от претрупване на лака и отделяне и напукване на слоевете.Три ръце му стигат.

Тема "Лакиране на паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: