• 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sasko12345 - специалист
Еми хибридите са бъдеще ама може би някав двигател бензинов който да зарежда батерията и евентуално да се вкл да върти гумите с някав съединител когато батерията умре тотално. Въпреки че дизела е далече по икономичен от бензина ама за мотор дизел е по сложничко.

Но бензин електро нещо 20 коня примерно с разхо 500 грама на час мисля че е постижимо.
zach_82 - специалист
Хибрид: Скъп бензин и скъпи акумулатори - някак си не се връзва. Целта е градското каране да е само на електричество, а само когато отиваш на далече да се ползват обичайните методи на придвижване.
moci111 - напреднал
entusiast брат както ти казваш "аз сам го замислил разликата от замислил до направил е много голяма както в филма татко каза че ще ми купи колело ма друг път " вложи ги тия 1000 лева нали не е проблема в парите а колкото до баирите за на вращане 1000w/48v е уникално :)
sasko12345 - специалист
Абе дайте да намериме някое китайче на илиенци да ни донесе батерийки на нормална цена от китай. Аз говорих с едно и той каза че между контейнера с дрехи ще бацне 10-20 батерийки ама ще видиме какво ще направи.
ludiagsm - специалист
sasko12345 написа:
Абе дайте да намериме някое китайче на илиенци да ни донесе батерийки на нормална цена от китай. Аз говорих с едно и той каза че между контейнера с дрехи ще бацне 10-20 батерийки ама ще видиме какво ще направи.

хехе батерийна контрабанда ;)

пп:аз как съм навит на Headway или А123
entusiast - специалист
moci111 написа:
entusiast брат както ти казваш "аз сам го замислил разликата от замислил до направил е много голяма както в филма татко каза че ще ми купи колело ма друг път " вложи ги тия 1000 лева нали не е проблема в парите а колкото до баирите за на вращане 1000w/48v е уникално :)
Нещо губиш мисълта ми се струва... написаното изглежда като написано от човек след 3 дни безсъние ;)
entusiast - специалист
Никой обаче не ми е отговорил на поставените въпроси, и най-вече на първия.
entusiast написа:
1) каква мощност за двигател би ми била достатъчна, като се вземе в предвид, че не ме мързи да въртя педали;
2) тези двигатели действат ли като генератори, т.е. когато пускам по наклон по инерция, дали зареждат батерията?
Тук по-нагоре споменават някакви 1000W/48v, ама нещо ми изглежда крайно изхвърляне това - все пак говорим за алтернативен източник, а не за основен, защото при велосипеда основният пряк източник на енергия са мускулите на краката, а косвено - храната и натрупаните сланинки :lol:
moci111 - напреднал
entusiast :) ти май не четеш какво пишем тук и все едно и сащо си питаш :) май ти не си спал повече от 3 дена :) ако имаш сланинки варти си педалите тъкмо ще ги стопиш :)
moci111 - напреднал
Иво брат никой не прояви желание за електро сбирка :) иначе са сериозни електро маниаци :lol:
sasko12345 написа:
Нищо не става .... това са маймунки ,обучени да взимат пари ...повярвай ми ...и не се занимавай с тях ...
Колко е разликата в цената ? дай линк ?
  • 1
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: