Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Здравейте,

От доста време и се каня на тази кухня и ето че най - накрая се реших. Замисълът ми беше да шпакловам стените и да ги боядисам със латекс, а зад печката и пералнята да налепя плочки. До тук добре, обаче на теория едно но на практика друго - имам следните питания за подготовката на стените.

Преди ремонта - кухнята е на шпакловка и латекс. Зад пералнята и печката има плочки. Просто искам да я освежа, да сменя плочките и да премахна напуканите части от старата шпакловка.

Стена - 1/2 плочки а нагоре латекс. Свалих старите плочки и част от гипсовата шпакловка с латекса - въпроса ми е какво следва от тук нататък... Прочетох доста теми от форума и по скоро се обърках. Мога ли да намажа с Бороконтакт здравите основи и да започвам с плочките? Има ли проблем ако шпакловам върху старата шпакловка и латекс (там където не мога да ги отстраня) разбира се мажа с грунд преди това. Пробвах с тиксо и не се отлепя латекса. Смятам да шпакловам със Сатен Гипс на Кнауф. Трябва ли да мина стените с мокър (вода) валяк и да видя какво ще се отчупи или така мога да разваля основата?

Ще сложа и снимки по късно днес.

Мерси предварително.
koldi811 - специалист
слушай сега каква е процедурата :) търсиш си грунд най-добър е АРТЕФИКС нанасяш го с четка или валяк разреден с вода 1:1,на другия ден започваш да шпакловаш но не със сатен на кнауф ,а турски сатен ,много е здрав,лесен за работа..минаваш една ръка грубо след около 2,3 часа премахваш мустаците и започваш пак със сатен да шпакловаш 2-ра ръка ,като се стремиш да не оставяш този път мустаци!Ако и този път не де удовлетворява шпакловката и искаш идеална гладкост си купуваш за финиш шитрок и след това шлайфаш със шкурка по-малка от 180 това е ,дано да съм ти помогнал!!
kapanec - специалист
Здравейте.И аз съм на същия хаус и до седмица започвам кухнята която си е доста голяма 40кв за шпакловане. за да прикрия пукнатините, първа ръка теракол с мрежа и втората с гипс .как се казва турския сатен имали го в големите магазини
цената му по малка ли е от на кнауф,церазит
koldi811 - специалист
ще търсиш сатен на alci (алчи),30кг цена 10-ина лева

Тема "Съвет за ремонт на стара панелна кухня (бивша тераса)" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: