здравейте, аз лично шпакловам с един готов продукт наречен "диспопласт" на лакпром. Правил съм вътрешна изолация с депрон на външните стени, отгоре два пласта шпакловка с топлоизолационно лепило и два пласта диспопласт. Повърхността, която се получава накрая е много финна и гладка. Евентуално леко заглаждам шпакловката с лепилото и след първия пласт диспопласт, като нанеса втория изглежда много добре. Може би продукта е по-скъп от гипса и затова не се предпочита, като се замисля трябва да опитам и с гипс. Тъй като преди години като мазахме къщата сложихме варова шпакловка на стените сега като имам време ги минавам с продукта диспопласт. На първият етаж където живеем, още първата зима боядисахме с латекс и стените напукаха. Преди две-три години правихме ремонт, шпакловах стените с диспопласт барабар с цепнатините и след това сложихме две ръце латекс без да слагаме китове или грунд. Тогава да си призная не бяхме запознати с подобни продукти. До момента няма нито една цепнатина след ремонта. Продукта запълва цепнатини, но ако са прекалено голями препоръчвам първо да се запълнят с гипс. Колкото до фугата при дограмата там требва да се използват други средства.
HD написа:Здравейте отновоСиликона си е на ред ,просто тоя латекс за нищо не става,аз лично бих го изхвърлил.След като си омазал нещата вече трябва да продължиш с него,аз така един таван го боядисвах 5 пъти докато добие що годе добър вид.![]()
Та пак имам проблем - този път с този въпросния АКРИЛЕН силикон![]()
С оформянето на ъглите вече нямам проблеми - откраднах от един майстор как най-лесно се правят - прави си ги с маламашката, а после самия ъгъл оформя с пръст, и после като се шкурне и става идеално.
ОБАЧЕ понеже едната стена нали й бях сложил стиропор за изолация, та реших всички ъгли на тая стена, и освен това където ПВЦ дограмата граници с шпакловката да ги мина с тоя акрилен силикон - всичко е много добре, ъглите са перфектни, само дето сега като боядисвам с Фауст, и той не иска да покрива върху силикона![]()
![]()
Където силикона е съвсем тъничко покрива, обаче където някъде е имало цепнатинка и съм сложил повечко, и така малко е отишло и по двете стени и не иска да покрива и не иска, минавах го вече сигурно 4-5 пъти, обаче не става. Също така по средата на стената с изолацията имаше няколко малки пукнатини, там също с пръст мацнах съвсем малко силикон - там направо си стои една тъмна лента и не иска да покрива и това е![]()
Кажете какво да правя, аз ли нещо съм сбъркал, или това си е нормално?
Благодаря ви предварително!
П.П. Скоро ще боядисвам и коридора, та там също около вратите основно мисля пак да мина тъничко със силикон, за да не се цепи там шпакловката, обаче то така като не покрива ..., не знам дали изобщо да слагам от акрилния силикон
Марката на силикона е MASTER ако има някакво значение, бял е на цвят.
Утре ще кача снимки на инструментите с които работя с гипс