Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Ето малко снимки

Прикачен файл

A227.jpg

Прикачен файл

A228.jpg
bulhomes2 - майстор
В офроуд форума имаше подобна тема и спомените ми са, че WD40 оправяло нещата.
dadko - майстор
И аз преди време се сблъсках с подобен проблем- сваляне на разни лепенки. Лепила- всякакви, но отова , което се използва в повечето лепенки- не е водоразтворимо, а мастноразтворимо. Така, че- колкото и да е странно- взимаш един памучен парцал ( или микрофибърен- по добре) и му капваш малко олио !!! или някаква друга мазнина или накакъв евтин козметичен крем- напр. крем за ръце (може и скъп, ако не разбере съпругата) и- търкаш. По този начин съм свалял залепени от вътрешната страна на стъклото на колата разни лепенки.
Даите други савети да пробвам,няма сваляне това чудо
bulhomes2 - майстор
Ти всичко ли пробва дотук?
ПламенМ - специалист
dadko написа:
И аз преди време се сблъсках с подобен проблем- сваляне на разни лепенки. Лепила- всякакви, но отова , което се използва в повечето лепенки- не е водоразтворимо, а мастноразтворимо. Така, че- колкото и да е странно- взимаш един памучен парцал ( или микрофибърен- по добре) и му капваш малко олио !!! или някаква друга мазнина или накакъв евтин козметичен крем- напр. крем за ръце (може и скъп, ако не разбере съпругата) и- търкаш. По този начин съм свалял залепени от вътрешната страна на стъклото на колата разни лепенки.
+1.С крема за ръце на жената! :-D Тя не се усети!
MamaMy - майстор
Понеже през ръцете ми минава всекидневно голямо количество офис техника и тя цялата е облепена със всякакви гаранционни и рекламни етикети, ще споделя как действам аз.
Ако почиствания детайл е пластмаса и лепенката е непропусклива, зачеквам малко от ръбчето и започвам с напоена с керосин (газ за светене) хартиена салфетка или домакинска ролка да омокрям мястото на отлепяне и плавно да тегля. Газта има свойство да разтваря повечето лепила без да уврежда пластмасите. Боите също не ги закача. Така отлепям повечето лепенки и после зачиствам останалото лепило пак с газ. Накрая измивам с парче напоено с обезмаслител Меглио.
В някой случаи след махане на етикети остава огромно количество лепило което се размеква и се маже ужасно. За механично премахване ползвам един капак от кутия на аудио касета. Идеята е да изстържа размекнатото лепило без да нараня основата. След остъргване пак измивам с газ, но ако е метална основа ползвам и коресилин. Лошото е, че той е силно агресивен и смъква всякакви бои и пластмаси.
svetliopi44 - Чирак...
с WD 40 пробва ли ?
Размеква лепилото идеално.
само олиото помага донякаде
colyo - специалист
Наскоро го играх същия Х:))) С прахосмукачката ми дадоха подарък пародухачка. Като го лъхнеш с парата и после със стъргалката за лед от колата пада, но на места се закучва и си иска търкане. Жената бая ме псува дето не свалих фориото навреме.

Тема "Почистване на старо тиксо от дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: