• 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 306
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
zach_82 - специалист
И колко да са добри тези литиеви батерии??? Че са скъпи всички знаем, но добри? Нали на лаптопа имам литиева батерия? Има няма една година и.... 10 минути работа после чао.
zec ingenering - специалист
Приятелю, искрено ти съчувствам за лаптопа, но проблема си е твой, а не на литиевата технология като цяло! :cry:

Ако тези батерии работеха по един сезон, уверявам те никой в света нямаше нито да ги купува нито да ги произвежда въобще. Ама като стана дума за примери да кажа и аз – ползвам само един GSM апарат модел S.E. K-550i , купен от първите появили се на пазара (беше супер за времето си), е до момента е с оригиналната батерия и държи с 1 ден по-малко от като нов 5 – 6 дена , ама почти не го свалям от ушите си. На моя колега (програмист) пък лаптопа му е на 5 год и все още работи без проблем поне 5 часа с оригиналната батерия.

Ми то и оловни Аку. Има дето работят без проблем 4 - 5год, има и такива дето едвам ще изкарат и една, е и цените са им различни. :wink:
zec ingenering - специалист
Аре стига бе Скут!... Е тука пише сичко: http://www.goldenmotor.com
Тая снимка на конфигурационния интерфейс я имам същата от преди 2 г. Тоя контролер го знам наизуст и вероятно не само аз, а и доста от пишещите тук.
Здравей,те след месец и половина най после ме регистрираха и вече мога да пиша.И аз се здобих с
кит и акумолатори от конрад. Много съм доволен,минал съм вече около 900 км.Отначало вървеше с
20кмч.докато разбера за 2та съединени кабела на контролера.Откачих ги и тръгна с 29кмч. С едно
зареждане минавам 25км.на пълна мощност.Ще сложа няколко снимки да се похваля.Не мога да ги
кача казва ми че файла е невалиден. Разбрах как става

Прикачен файл

S7307491.JPG

Прикачен файл

S7307487.JPG

Прикачен файл

S7307486.JPG

Прикачен файл

S7307485.JPG

Прикачен файл

S7307484.JPG
tonyboy - специалист
Здравейте и от мен!
Верно много тромава регистрацията тук и аз чаках повече от месец. С конрадския кит съм от около месец и половина, акумулатори оловни боклуци 9Ah също от конрад , зарядно 36V от китай (ибей). С едно зареждане изминавам 20 км при максимална скорост по равното 28-29 km/h (тежа около 80 kg), изминал съм около 400 км . Като цяло съм доволен с изключение на акумулаторите (колелото става много тежко), умишлено вземах такива (най-евтините 60 лв. трите) защото съм Тома неверни и не бях сигурен дали ще ми хареса електриката, сега вече чакам с нетърпение да се скапат че да си купя литиеви.
Прикачен файл:
1.jpg
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
3.jpg
sasko12345 - специалист
а мене питаш ли ме с 4 по 12ач тежест
Ради Тодоров - специалист
Здравейте двуколесни електро фенове.От два дена съм горд собственик на електро велосипед.Кита е конрадския монтиран от моя милост. Капла 28 инча наплетена допълнително заради неподходящото и единствено предложение от конрад на 26 инча.
Неприятно впечатление ми направи дължината на кабелите то бе едно окъсяване на кабели пререждане на букси отне ми 90% от времето за монтаж.Крайният резултат според мен е повече от задоволителен кабели контролер и букси са прикрити максимално.След приключване на ремонта изникна често дискутирания въпрос за батерия но каква? Насочил съм се към LiFePO4 като е гарга да е рошава.Искам да попитам откъде в БГ мога да си закупя готов пакет 36V около 10A.Не мога да намеря сайта на колегата zec ingenering или връзка с него той имаше апетитнно предложение преди време.Тези дни ще постна и снимки на новата ми мания.
gotiniq7 - специалист
Ради Тодоров написа:
Не мога да намеря сайта на колегата zec ingenering или връзка с него той имаше апетитнно предложение преди време.Тези дни ще постна и снимки на новата ми мания.
Неговите не са LiFePo4, класически литий полимерни или литий йонни са. Ще използвам поста да го попитам, би ли могъл да внесе Желязофосфатни? Все пак са доста по-добри.

0877 15 73 43 - Това му е телефона
kartell - напреднал
Ради Тодоров написа:
...Капла 28 инча наплетена допълнително заради неподходящото и единствено предложение от конрад на 26 инча...
Честито за придобивката :supz: . Да те питам, понеже и аз имам този проблем и в момента карам отпред на 26 инча и съм без предна спирачка, от къде взе спици за 28 инча и от по дебелите ли намери или сложи тънки?
Ради Тодоров - специалист
Спици от дебелите не намериx никъде.Мога да те насоча да ти направят по поръчка но излиза много скъпо.Каплата ми я наплетоxа с обикновенни спици най-здравата плетка изключително натегната сглобка с уверението за безпроблемна експлоатация.Виждал съм колега да кара четри месеца със сглобка като мойта без проблем.
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 306

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: