Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
moci111 - напреднал
здравейте момчета от една седмица имам проблем с велосипеда ludiagsm каза че проблема ми е в буксата че е нагоряла и каза да сложа ключе за пускане и спиране на тока но проблема си остана а тои е следния карам около два три километра и както сам подал газ колелото спира все едно е сваршил тока спирам тока от ключето за около две минути и пак трагва за около километър два :) волтажа си е 51 волта мерих го :) сащо ако сам го оставил включено да светят само диодите за батерийте пак не иска да трагне а светят и трите диода изключвам ключето и го включвам и трагва :) отварях контролера видимо нищо му няма но толко разбирам :) някои ако може да даде съвет или може да го ремонтира да каже :) благодаря ви предварително :)
vlad0 - специалист
shotik написа:
gotiniq7 написа:
Нямаме толкова пари :) Днес попаднах на голямо творение

Двигател от помпа четиритактов на пропан бутан, всяка седмица ходи от Пазарджик до София, 2 пъти до Гърция като не знам как е минал границата :) и тая седмица тръгва за нашето черноморие.
Този го знам,даже снимки и на едно друго негово творение на колело съм качвал тук а ето и мои снимки на подобно превозно средство

Това като гледам е същото, само че вече с газова уредба.
sasko12345 - специалист
moci111 написа:
здравейте момчета от една седмица имам проблем с велосипеда ludiagsm каза че проблема ми е в буксата че е нагоряла и каза да сложа ключе за пускане и спиране на тока но проблема си остана а тои е следния карам около два три километра и както сам подал газ колелото спира все едно е сваршил тока спирам тока от ключето за около две минути и пак трагва за около километър два :) волтажа си е 51 волта мерих го :) сащо ако сам го оставил включено да светят само диодите за батерийте пак не иска да трагне а светят и трите диода изключвам ключето и го включвам и трагва :) отварях контролера видимо нищо му няма но толко разбирам :) някои ако може да даде съвет или може да го ремонтира да каже :) благодаря ви предварително :)

Aз имам подобен проблем и мисля че ключа е сдал багажа
sasko12345 - специалист
ЛиФЕПО4 батерия за 20ач 48в за 900 лв имам карано е около 50-100 км с нея. Пращам по еконт от софия съм. Има и леко счупено зарядно но работи.
moci111 - напреднал
sasko брат клуча е на два дена може ли да се скапе толкова барзо :)
val4o89 - специалист
"Клуча" може да се скапе и за 10 секунди, зависи за какъв ток е. Най-добре е с контактор може би.
ludiagsm - специалист
moci111 написа:
sasko брат клуча е на два дена може ли да се скапе толкова барзо :)
колега търси някъде лоша връзка ако не някой от акумулаторите може д аима вътрешно някъв пробем според мен контролера ти е ок. Най - добре да пробваш с друг контролер за да се убедиш 100% .
gotiniq7 - специалист
@ludiagsm Дай повече инфо за балансера, накрая ще взема да си направя един пакет. Имам зарядно 56В/3А
evparts.alle - специалист
@stanetzz, нека си говорим като приятели, а не като търговци и клиенти... Ако има значение за тебе може да ми пратиш на лично майл-а от, който си писал да проверя какво е станало ...
А относно гаранциите в БГ има много фирми с 2 чаршафа телефони и адреси, и с гаранции и договори по 50 страници... Обаче като опреш до помощта им те отсвирват от раз..
Поне аз съм човек дето думата му тежи повече от лист хартия.. Както и да е - исках да споделя просто..

По темата за 72 волтовите системи, исках да кажа, утре мисля да си поекспериментирам с един 72 волтов и 2 пакета по 36 волта вързани сериино, пък ще пиша за резултатите. Ще го слагам на един 1000 вата/48 волта мотор.
Не мисля "това" да го карам по шосетата, но ме чопли да пробвам...
Един приятел ми го даде да го пробвам този контролер заедно с един регенеративен 48в/1000 вата(който беше счупен, но го поправих) и да ги разкарам, че са му в повече..
Ако някой думне контолер и търси евтин 2-ра ръка да пише - ако е още тука ще помагам(контролера няма тротъл, но може да си ползвате стария тротъл).

А пичовете дето им прекъсват системите (по-нагоре дето сте писали) може и Халл сензорите ви в моторите да са заминали - вижте и това!!
ludiagsm - специалист
нетa ли ми е слаб или форума ,понякога немога да поствам :|
Последна промяна от ludiagsm на ср авг 08, 2012 10:55 pm, променено общо 1 път.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: