Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
marian1 - майстор
Означава - ръмбави стени = селска къща - на цицини - ако не можеш да си преведеш думата ръмбави! - не се пиша "голямата работа" средна ръка съм, но знам какво искам и защо! Не ми тръгвай с тия профи иширети защото няма да шпакловам мол-а или на някой хай... :wink: Ръбовете закопават - когато между две цицини има дупка - сега ясно ли е? С най- добри чувства :prost: За шкурка, си купи ти :-D аз се старая и ми се получава и без шкурка - колкото и да не съм "голямата работа"! А и да припомня темата ми е че си търся мека иноксова маламашка, а не някой който да ми се прави на велик майстор, или колко съм бил ......
П.П. я в младост ми е близко - ще прескоча и до там - Благодаря!
marian1 - майстор
Драмата е приключена - имам си маламашка -почти такава каквато искам - е като всяка "българска работа" иска доработка - от горния ^ магазин 8.5лв пик зелена дръжка - стърчат и заварките и трябва да се тръкнат малко с шкурка - от 6 маламашки едвам едната си избрах! Тънка е колкото ми е необходимо, но не е толкова пластична колкото шпаклата ми за мазилки но...Доволен съм! Ако намеря по добра бих я сменил, но за сега ще е това!
dadko - майстор
Ще използвам темата, за да не пускам нова: интересува ме откъде мога да намеря иноксова бъркалка. В няколкото строителни магазина, където търсих- имаше само железни- даже имаше и боядисани...
http://www.elko.bg/images/categories/big/286.jpg
И тъй като не намерих- питах един познат заварчик дали ще може да ми направи. Той пък взе да ме убеждава, че не ми трябвало да е неръждаема. Отказах се да говоря повече с него- ясно беше, че не иска да ми свърши работа. Въпреки, че започнах с това, че ще си платя...
По- лесно е, обаче ако може да се намери откъде да се купи
jekasus - майстор
За джибри? Иначе за какво ти трябва?
dadko - майстор
Ами за разбъркване на шпакловъчна смес, колор кит, латекс заедно с паста за тониране. А за джибрите- имам си гроздомелачка.
Бат Иво - специалист
А бе хора кажете с две думи да ви разберат всички.
Или да ви кажа аз?
Меката маламашка (мала),(яна) оди по кривините и не прави бели ( при добрия майстор).
Демек с мека мала можеш да заглаждаш криви стени.
Дебелата и твърда такава не може това!Тя е за изправяне или за прави стени.
Както и за първа ръка. За финосване си е за предпочитане меката маламашка.
Вече навлязоха разни пластмасови,гумени и др. за хора по не майстори с тях се работи по лесно отколкото с металните.
Иначе истинският Inox (Inoxinable) е скъпичък в европейските държави.
Тук в Испания 24/15см е 24 евро и 40/10см. е 35евро.
marian1 - майстор
Илиане за теб вица в резюме:

Две циганета си говорят:
- Знеш ли колко е хубаво мек ляб и сирене да ядеш?
- Да бе, ти да не си ял...
- Бе аз не съм ял, ама батко е гледал!

Относно заварките, това е работна площ, която аз ползвам, явно че ти не .... относно хубава, направил съм компромис - писал съм по горе ... за съжаление, предпочитам да имам маламашка, а не да нямам - ръката привиква с това-онова важен е крайният резултат, и това че по малко ще се качва матерял по криви стени ( или в моя случай орнаменти) толкоз с лекцията за теб!

Колега за бъркалки, има доста, но трябва да се разтърсиш - цената им е около 20+ лева .... не търси в голямите магазини, а по скоро в голямите железарии
sdeath - специалист
Аз лично съм с тия - http://4967.bg.all.biz/goods_malamashki-inox-40sm_22702
много прости и евтини ,но вече две години , никакъв проблем , Не съм специалист за домашна работа ги ползвам само ....
marian1 - майстор
Ами за тази само че флекси-то :lol: и същият производител е моята критика относно изработката и сивият модел си имам - но е твърда за някои места ( като се разгранича от онзи горе "специалиста") който бил светилото :lol:

Тема "искам хубава иноксова маламашка - от къде?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: