Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
masagero - напреднал
Ами относно гумите-в BG намерих доставчик на вътрешни гуми които са с фабрично сложен спрей против пукане.Цената е на кантар за мене 12лв. на гума,но си мисля че е най удачния вариянт.Аз си взех 2бр. и след около седмица ще ви кажа дали са ок, защото все още си сглобявям бегачката.Важното е че мотора е вече тук и скоро ще е при мен.Щ е има и снимки.
ge6aaaa3 - специалист
Нали знаете, че този спрей, запушва дупката само временно/можеш да изминеш няколко стотин км/. Не може да карате вечно с тези гуми. Идеята на спрея е да стигнеш за където си тръгнал и пак да я залепиш. По-добре е да си купите дебела външна гума /направена от дебела гума/. Хем по-трудно се пука, хем ще издържи на по-високото налягане в гумите, заради увеличеното тегло на велосипеда.
sasko12345 - специалист
външната гума е важна трябва да е малко по широка и истинска ако е много тежко колелото
ndinev - специалист
sasko12345 написа:
външната гума е важна трябва да е малко по широка и истинска ако е много тежко колелото
Аз се чудя дали 2.2 размер е ок. Сега съм с 1.9 и върви добре ама ме е страх ако влезна в дупка какво ще се случи
ge6aaaa3 - специалист
Не ти трябват по-широки, а по-високи гуми. По-широките гуми ще ти създават по-голямо съпротивление. Ще кажеш, че е глупост и че не влияе, но не е така. Казвам ти от опит с обикновенно колело /една човешка сила/. Много се усеща, когато си с широки гуми. :wink:
ndinev - специалист
LRR - наясно съм с това
Обаче за велосипед има ли?
moci111 - напреднал
:) ge6aaaa3 е прав карах с гуми 1.85 и вдигах 50 km/h сега карам с 2.1 и немога да вдигна повече от 46 km/h
stanetzz - специалист
Да, но с по-широка гума балонът е по-голям, гумата се помпа на по-ниско налягане, и возията е по-комфортна. По-скоро е важна шарката на протектора- ако си с някакви таралежи, надали ще развиеш по-висока скорост, в сравнение с дебели сликове.В момента съм с SCHWALBE Table Top 26x2.25 - ами не намирам да са по-бавни, в сравнение с предишните ми 1.9 таралежки, доставени в комплект с колелото.
Изображение
ndinev - специалист
Къде ги продават тези гуми?

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: