Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
pavkatay - майстор
Привет на всички!
Налага ми се да залепя EPS(стиропор) към гладко PVC (ПВЦ-поливинил-хлорид същия като на профилите за дограма).
Залепването трябва да е надеждно.
Някой има ли опит в тази област и би ли го споделил?
torbalan - Дървен философ
Май само с проби ще стане...

Това, което ми хрумва са разни силикони и монтажни лепила, които не разграждат стиропора.
VLADO66 - майстор
Пробвай с пяна за ТИ-тя има адхезия към всички материали/включително и към ръцете ако не внимаваш/
marmoz - специалист
EPS колко е дебел?
Върху стълко съм лепил с К+Д на вюрт или стъкларски силикон ,понеже ПВЦ си е и то доста гладко с пяна може и да стане ама е хубаво да се омаже с една пръчка първо/да понатиснеш/после още малко пяна и лепиш,че около дограмата ако е оляло и не се бара след като изсъхне се маха с нокът :)
Според мене ако имаш дебелина на EPS сложи няколко рапидки в ПВЦто и после лепи,ако нямаш го разяж/химично или механично/ с нещо да овеличиш адхезията :)
pavkatay - майстор
Благодаря на всички за отговорите.
Проблема го реших със санитарен силикон(той си е като 'стъкларския'). Залепих двата детайла ислед два дни резултата беше добър. Става въпрос за топлоизолация на вградени ролетни щори:

Прикачен файл

DSCN4587.jpg
DSCN4587.jpg (71.52 KиБ) Видяна 2359 пъти
пробвай с CT84 това е полеуретаново лепило на Церезит. Лепил съм XPS и ЕПС за стъкло!

Тема "Залепване на EPS към PVC ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: