Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
igt - специалист
След като три пъти са оглеждали обекта и предпологам ще се договорили за работа на квадратен метър, а не на дебелина полагане на хоросана какво допълнителни плащания и разни други такива.
За съжаление почевето, пиша, повечето "майстори" винаги си правят устата за допълнително плащане, както в твоя случай, или "защото било таван", "имало много чупки" и др.
ebahti - майстор
igt написа:
"защото било таван", "имало много чупки" и др.
Естествено че тавана струва по скъпо-ти пробвал ли си да фъргаш вар по тавана??? А многото чупки отнемат 2 пъти повече време за работа...Най ме е яд когато ме питат "Майсторе-колко взимаш на квадрат"- преди да ми кажат какво по точно искат.......и после се почне-тука искам фризчета,тука 1 пано да ми направиш,лайснички по кьошетата,прагче да ми сложиш,изрежи и монтирай ревизионен отвор...........Все едно аз като си купя хляб-да ми дадът сиренето без пари!!!!! :evil:
ebahti - майстор
dyaneff написа:
Само дето не се знае дали мастара пък бил той и с нивел показва същото като на мазача мастара. С гипс става добре, но не смятам, че смес гипс и цимент е правилно. Според мене мазачите трябва да ги подмажат.
Ти къв си ? Мазач,жичкаджия или лаик който си чеше езика...А това за цимента и гипса -ти го казва човек който с това си вади хляба
igt - специалист
Държа да отговоря - да хвърлял съм първо шприц, след това хоросан на таван, до зная, че ъглите отнемат мното време, но всичко е договорка между страните, а в случая изпълнителите са огледали обекта.
stiv1961 - майстор
Имам приятел жичкаджия, който прави инсталацията и монтира кутиите както се казва по- горе с гипс и цимент. След мазачите минава и поставя ключове, контакти и т.н. Монтажа на кутии, конзоли е включен в цената на точката.
Стефко - специалист
Най-много мразя, когато след щателен оглед на обекта и при вече сключена сделка за работа майстора започва да отваря дума за повече пари по измислени причини :x На един такъв шмекер му показах вратата. Ама...... НЯМА АМА..... ВЪН. Майстори вече под път и над път.
dyaneff - майстор
ebahti написа:
Ти къв си ? Мазач,жичкаджия или лаик който си чеше езика...А това за цимента и гипса -ти го казва човек който с това си вади хляба
"Жичкаджия"
Относно цимента и гипса, аз не бих ги смесил.
ebahti - майстор
dyaneff написа:

"Жичкаджия"
Е,разбирам че ти е по лесно некой друг да ти заложи кутията-а ти само да свържеш контакто и да му земеш парите...ама ! А за цимента и гипса-смесват се и става по здраво (поне да замажеш дупка или кутия) :wink:
dyaneff - майстор
ebahti написа:
Е,разбирам че ти е по лесно некой друг да ти заложи кутията-а ти само да свържеш контакто и да му земеш парите...ама ! А за цимента и гипса-смесват се и става по здраво (поне да замажеш дупка или кутия) :wink:

"ebahti" как критично си настроен. Всичко е въпрос на договаряне.
ebahti - майстор
Е на договаряне де,ама питащия едва ли е казал предварително на мазача че ще иска да му замазва кутиите. :partyman:

Тема "Чия работа е да се оформят ел. ключове и контакти с мазилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: