Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
stiv1961 - майстор
Бах ти, две страници за едни миризливи гири :-D , пробвай методите, които ти препоръчахме, пробвай и със спрей и ако нищо не стане хвърляй ги по- далеч. Само питаш а нищо не предприемаш :? ..... и да кажеш накрая какъв е резултата :)
gibson58 - специалист
Е как реши ,че нищо не съм предприел?!? :? Карам поред на номерата. Снощи съм ги накиснал в оцет ,точно по твоята методика,като се прибера ще ги извадя и ще ги изтъркам с бикарбонат и ще видя какво е положението.Тъкмо да видим дали всичките ти 3 поста които изписа до тук са само празни приказки.
П.С. и са 2 страници не защото ме засипвате с идеи а да върви майтапчето...
Takezo Sensey - модератор
gibson58 написа:
,,,Снощи съм ги накиснал в оцет ,точно по твоята методика,като се прибера ще ги извадя и ще ги изтъркам с бикарбонат и ще видя какво е положението....
Прясното мляко също "тегли" миризмите. :idea:

:-D
stiv1961 - майстор
Takezo Sensey написа:
Прясното мляко също "тегли" миризмите. :idea:

:-D
Особено ако е издоено от ,,гирите" на аватара му :-D . Това в рамките на шегата :) , цитат от друг форум:
Незнам дали знете ефекта на прясното мляко. Сега всички ще се изсмеете, но аз знам че ако оставиш прясно мляко в примерно шкав дето мирише, поема миризмата и после дишаш спокойно.
Аз една година дишах гадния аромат на каучук от стелките и не ми текна да го направя.
marian1 - майстор
A защо не опиташ да ги навъртиш с изолирбанд?
gibson58 - специалист
Голема грозотия ще се заформи.Сега ги извадих от оцета ефект-нулев.Имам един спрей ,сега ще изпръскам 3 ръце и да видим.
ivanovbg - майстор
Колега почисти ги със спирта, едва ли друго ще разтвори и екстрактне маслото дето е попило в гумата от формата. Може би ще стане и с екстракционен бензин, ама не знам от къде ще го вземеш.
tysonlkr - специалист
Да споделя и моя опит с едни миризливи стелки за автомобил.
След като ги купих видях че смърдят ужасно и ги оставих на вън за месец/два някъде. След това ги сложих в колата но те продължаваха да миришат. Издържах няколко седмици (3-4) на миризмата. Накрая взех че ги измих с с четка и обикновен препарат за съдове два пъти за една седмица и за мое голямо учудване миризмата изчезна :party:
Не знам дали е от миенето или просто с времето си е изчезнала, но нищо не ти пречи да опиташ да ги измиеш и ти със една четка и някакъв препарат, и яко търкане с четката.
Успех! :wink:
ferrari4456 - специалист
Абе пари за боя и такива неща.Няма ли да ти е по лесно просто да си купиш по качествени.
Аз на дъщерята бях взел по 2кг от интерспорт ли кво е там за 20лв и нещо и на нищо не миришат и гумата не се къса.

ПП
Според мен това е попило в тях.
Като пример ще дам, че имах едни уплътнения за хидравлична спирачка на мотор.Седят си лигави, защото май са поели от спирачната течност.Колкото и да ги мия с разредител и такива глупости пак си е същото.Не знам дали съм прав, но аз съм се разправял с такива стелки за кола и накрая ги метнах.
Даже бях ги ръсил с брашно и пръскал с мляко и пак нищо.

Тема "Миризлива гума-как се оправя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: