Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
shotik - майстор
Извън темата,но във връзка с урината-по Дискавъри ,този Беър Грилс при оцеляване много пъти предлага и показва в драматични случаи срещу обезводняване ,да се събира и ползва урината,така ,че като се изпадне в такова положение ,щете или не ,може и да се престрашите.
Като малък много пъти ми се е случвало да се наранявам и за бързо дезинфекциране и зарастване на рани съм правил това,да напикавам или мажа раните си с урина и тогава не ми се е струвало гадно или неестествено.....

Така ,че като има такива предложения ,значи ,че са изпитани.
ivanj - специалист
Bojidar_Donev написа:
Здравейте :) накратко аз съм 16 годишен пишман завар4ик и в на4алото когато бях още по-зелен се осветих 2ти ! Първият път ми мина много лесно но вторияяя :cool: ... Добре 4е съм заобиколен от стари ку4ета в този занаят като ми казаха за орината и моята реакция беше подобна на вашата но още след първото капване 4уството за песъ4инки в о4ите из4езна ако ви казват 4е ще ви мине веднага ... това няма да стане но си залагам и двете ръце 4е това е най-ефикасния лек срещу това !!! И моля ви не говорете на изуст :) Поздрави
+1
agj - майстор
Bojidar_Donev написа:
Здравейте :) накратко аз съм 16 годишен пишман завар4ик и в на4алото когато бях още по-зелен се осветих 2ти ! Първият път ми мина много лесно но вторияяя :cool: ... Добре 4е съм заобиколен от стари ку4ета в този занаят като ми казаха за орината и моята реакция беше подобна на вашата но още след първото капване 4уството за песъ4инки в о4ите из4езна ако ви казват 4е ще ви мине веднага ... това няма да стане но си залагам и двете ръце 4е това е най-ефикасния лек срещу това !!! И моля ви не говорете на изуст :) Поздрави
Поздрави и от мен! =D>
А къде са господа неверниците Bigdragon , schuldiner, galin56 а май имаше и други ….. !?И какво ще кажат те сега !?
- Може би че въпреки всичко е гадно….
Да не приятно е ,а за някой дори гадно но едновременно страшно полезно!
Що е то?
То е т.нар. уринотерапия.

Изображение
Илчо Илиев - майстор
galin56 написа:
Luiji написа:
1Какво значение има че ми е първия коментар.
2 Аз казах че съм го чувал от хора дето са го правили и той ако иска да пробва.
3.Аз никой нищо не карам насила да прави.Мисля че като прочетох темата човека искаше да чуе мнение по въпроса и някой да му каже ако знае нещо и аз тфа съм направил.
Абе то и аз не бях чел темата отначало като теб и се оказа че и други го предлагат това. Не знам само кой луд го е пробвал това наистина. Ако видя някой наистина да го прави това - да се изпикае и после с пикнята си да си маже очите го признавам наистина за не добре с главата и мен лично ще ме е гнус да общувам повече с него. Това вече прекрачва всякакви граници на нормално поведение.
Много интересна тема....
galin56, на теб ще обесня,а дано ме разберат и останалите колеги...
Знаеш ли къде е Зелин и какво има в най-горната му част, говоря за поделението, секретния обект...
Там бях преди 25 г, строихме "дупката",няма да обеснявам кое и как, само ще кажа,че наредихме многоо тонове арматура и неволно се осветяваш като първия човек, тоя, който заварява е с маска, но тези ,които носят и придържат няма как да са с маски и след цял ден/нощ на плочата и си осветен идеално...
Та в началото , като се бях осветил както трябва и не виждах да се прибера до поделението, един от старите ми каза...иди си пикай на очите...
И аз реагирах като ВАС, най малкото ми стана чудно как ша стане тая работа,но... пробвах, като те боли душата си навит на какво ли не...
Обаче там имаше и волнонаемни майстори, та се оплаквах на един от тях и...той ми каза нещо много по-хигиенично и приемливо,но...доста боли в началото, но ефекта е много по-добър...
Номера е следния...насапунисваш си ръцете с обикновен сапун, може и тоалетен,но не веро...и си насапуниваш очите, но при отворено положение....много е гадно, щипе , смъди,но след 2 мин нещата се оправят и можеш да спиш...
Този неприятен метод го използвам от тогава,че все се налага да заварявам разни неща, където ползването на маска е невъзможно...
kokopi4o - помощник
Темата е доста стара, ама все пак да дам и аз една рецепта:
Лъжичка ДОМАШЕН мед се разтваря с няколко капки топла вода /колкото да се стича по-лесно/ и се капе по няколко пъти на ден. Изпитано е лично! Помага и при изгаряне на очите от цимент, вар и др.
novgradski - специалист
Съвети -различни.
С урина-не съм пробвал,но от година и половина съм със соларна маска ...ръката за маската-свободна,но веднъж синът ми дошъл до мен и...."гледал"-да се научи.Дадох му соларната маска,а аз взех -старата.След това позаварява. Като свършихме му капнах "офталосептонекс"...вечерта преди лягане -пак (според мен се беше осветил).На сутринта го питах:"Как е?"...няма проблем.Както казват колегите разбира се преди лягане.Когато се съмнявате-профилактично "офталосептонекс"
Иначе съм ползвал за да заспя (преди време) "алкаин"-упойката,но по-често "офталосептонекса"
Не е излишно да си ги имате в къщи."Алкаина" ползвам преди "вадене" на стружки,шлак.....от окото.След заваряване често се използва и ъглошлайф. Много приятели съм спасил от "очен кабинет"..след това и мхлемче.
.....избираш си "доктора"-и му "сърбаш попарата".
|Аз съм за течността от лозите.
Преди години се прибрах на село, и предлагам на бащата да направим асмалък.
Речено сторено, събираме тръбите от двора, палим електрожена и се започва.
Дали от слаб електрожен? - или пък ток, майстор, влажни електроди , а бе никой не знае, но нещо е слабо, не е като по книгите /кой ли ги чете/, електродите трудно палят, - гадна работа.
Гледам плюя - мъка голяма.
След работа в селската кръчма, две - три водки, май три бяха. Знае ли някой?
Нощта се събуждам с пясък в очите...
От много "знаение и разговори преди това с знаещи" решавам , че е възможно да са ми пробутали менте алкохол и да ослепявам - страх голям...
Събуждам нашите, - дъртия вади капки от лоза /събирал през пролетта за мой късмет/, на сутринта имам само лош спомен.
От тогава внимавам с влажността, твърдостта и алкохола, но грешки стават.

Не съм професионалист във строителството, но не ме е страх да се хвърля гол в женската баня.;-)
БОлката е ненормална :xplode: лично съм го изпитал но ето това е спасението Изображение облекчава мигновенно

Тема "Осветяване на очи с електрожен" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: