Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
val4o89 - специалист
За мен най-добрия материял за оформяне на кутия е пено-пвц. Лесен за моделиране с пистолет за горещ въздух, гъвкав и здрав едновременно. За пример - август месец се пречуках с доста травми, счупен зъб и т.н. но кутията е здрава и невредима :mrgreen: . Материяла поема много сериозни удари. Също така е изключително лек. Цената му също е много добра.
relaxxx - специалист
Дай една снимка да я видим тази кутия, която си изработил от пено-пвц с горещ въздух... аз щото съм се плескал с плексиглас знам че не е лесно...
val4o89 - специалист
Ето това е крайния резултат, но е облицовано с кожа.

Изображение
relaxxx - специалист
Изглежда добре, на фона да всичкото DIY ;). A имаш ли снимка без кожата? Искам да попитам още - тези торк армс които се слагат на рамката/вилката.. 1 ОК ли е или трябва да са задължително 2? Има ли някой да кара без такива? Мерси.
Ради Тодоров - специалист
Торк армс-а е достатъчен и един с два е още по сигурно.Напиши с какъв мотор си и на колко волта го пържиш да ти каже патило с две счупени вилки.
sasko12345 - специалист
Аз предлагам да си направиме електро вело сбирка пред парламента и да поставиме искания за свясни вело алей сега за зимата ще е супер да има да не се бутаме между колите.
relaxxx - специалист
Ами аз съм с 8FUN - 500W го дават, проекта е да е на 48 волта, отзад ще е монтиран на алуминиева рамка.
Предполагам си го взел от Велизар той има торг армс. Аз съм с същия мотор на 48в не съм му слагал нищо за защита въпреки ,че си купих но ме домързя да го сложа.Проблема е с предните вилки особено амортесьорните и железните с тънки уши от зад на 500вата не съм чул за проблем.
relaxxx - специалист
Аз се позачетох по американския форум.. и за тях вариянт без торк няма... но разликата между 1 и 2 я дефинират така.

С две раменца степента на сигурност е като да си с презерватив и жена ти на противозачатъчни, а с едно като да си само с презерватив.. :lol:

Мта.. алуминия на рамката ми се вижда доста мек... и ще му сложа 2.

П.П. на велизар армчетата са съвсем малки и неподходящи за мойте цели, ще трябва да правя къстъм...
Ами да 500w на 48v са сигурно 750w като се вземе и предвид и невероятното му ускорение ще взема да си го поставя и аз стига е събирал прах в гардероба.Имам склонноста да се самоунищожавам след едно падане с 30 км/ч и три кълбета колелото връз мен стига толкова.Само да си го взема от пребоядисване и първата работа е да се подсигуря с екстрата.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: