Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
mania - напреднал
Пък аз не виждам смисъл от регенерация, когато целта е скорост, особено извън града. Извън града даже ми се налага по някои баирчета надолу да натискат газта, че да се движа по-бързо, за сметка на последващия баир нагоре. В града също не ми се налага да ползвам особено спирачката, но пък то си зависи от терена и стила на каране.
zec ingenering - специалист
mania написа:
Пък аз не виждам смисъл от регенерация, когато целта е скорост, особено извън града. Извън града даже ми се налага по някои баирчета надолу да натискат газта, че да се движа по-бързо, за сметка на последващия баир нагоре. В града също не ми се налага да ползвам особено спирачката, но пък то си зависи от терена и стила на каране.
E, най-сетне един човек да каже, че не му трябва регенерация за колелото! Не е истина!
Mania, моето мнение съвпада напълно с това, което казваш, също и описаният от теб стил на каране. Никога не ми стига скорост и гледам по-малко да ползвам спирачка.

Наистина първото нещо, което ме питат вече стотиците хора с които съм контактувал е: „а връща ли ток, като спираш?” или „като въртиш педалите, зарежда ли?” все едно това е тай-важното в един е-байк.
Ми то има толкова наистина важни и определящи цената параметри, че този е направо от последните за който се сещам. Всъщност точно, както е казано в линка от по-предишен мой пост: „The first or second question everyone asks about an electric bicycle is “Does it have regenerative braking?”.
Наистина ако целта е постигане на сериозни разстояния и силно пресечен терен, това определено има смисъл, но при каране от по 20 – 50 км дневно в града, единственото което ще постигнете с рекуперацията е съкращаване живота на батерията и риск от „бум” на контролера (при лош контакт на някоя клема).
Пресметнете сами цената на „безплатния ток”.
Успех на всички! :) :thumbs:
sasko12345 - специалист
Мене редовно ме подпитват за колелото има различни хора някои с недоверие други злобеят и накрая .....А връща ли ток колелото в батерията. И като кажа НЕ и едва ли не е то боклук за нищо не става и се успокояват че поне като карам за без пари поне не ми се връща ток хахаха. Ама все още има хора масово с недоверие гледат, Българина е като стадо масово тряя да му се набива в главътъ да има хиляди около него които се движат с електрички за да се успокои влезе в стадото и да почне да кара еко
ludiagsm - специалист
И мен всеки който ме е попитал ,първия въпрос е : това на ток ли е и втория е връща ли като въртиш педалите хаха ;D
geordgeo - специалист
Тези, които са ме разпитвали за колелото обикновено се интересуват от това колко км в час вдигам и колко му е пробега. После цъкат за цената на батерията (много скъпо, бе :-D ) и накрая си тръгват учудени, че на някой му се харчат пари за нещо такова... А който разбира за какво става въпрос обикновено ми е колега, много много не пита, просто си кара... :lol:
sasko12345 - специалист
ХХААХА точно и мене така ме питат е безумно
zach_82 - специалист
Забравяте и за другата крилата фраза: "Ами че аз за тея пари ще си взема мотор" - все едно мотора е нещо мноооого повече и върши някаква по-добра работа, освен да бръмчи, смърди, гори бензин и иска застраовки и данъци.
geordgeo - специалист
Аз се радвам, че като цяло се увеличаваме, защото на българинът просветлението (особено в някои дейности) му идва бавно, но все пак идва :? А за това, че едно Е-колело е много по-практично от моторетка две мнения няма...
Chakal - специалист
Има недостатък, и то доста голям. Не смея да го заключа някъде и да отида по работа за няколко часа. Докато с моторетката - каската под седалката и няма грижи. Това е единственото, което ме отказа от ел. велосипедите - имах 3 броя.
lecki - специалист
mania написа:
Така е, те спирачките са само за страхливци. :mrgreen: :weedman: :supz:

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: