Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
sasko12345 - специалист
Аз го карам този сгъваемия байк почти всеки ден шефа ми ги продава. И спокойно мога да ти кажа бегай в метро си вземи за по малко пари същия с по хубава батерия 10ач
Здравейте!

Имам следния проблем с велосипеда ми на ток (24 волтов).

Отказа зареждането на батерията. Зарядното зарежда нормално друга батерия, тоест не е от зарядното. В самата батерия има електроника, която контролира цялото нещо и повредата най-вероятно е в електрониката.
Батерията е на Ямаха, а колелото е на Бриджстоун.

Ако някой има повредена, изтощена, счупена такава батерия, с изправна платка бих могла да я купя. Или, ако някой може да ми даде някаква информация за нова батерия, също ще е от полза.

Качвам и снимки, ако някой може да ми помогне.

Благодаря предварително!
sasko12345 написа:
Аз го карам този сгъваемия байк почти всеки ден шефа ми ги продава. И спокойно мога да ти кажа бегай в метро си вземи за по малко пари същия с по хубава батерия 10ач
Благодаря за съвета. Точно така направих.
Здравейте,
някой от софия, който да ми даде за 15 минути да тествам 26в батерия на едно колело???
evparts.alle - специалист
Има изгледи да се наложи за едно момче да му сглобя една Хедуейка на 72 волта и ще ми останат малко батерии свободни за кратък период от време.
Звънни ми към края на седмицата, ако е станала работата ще ти сглобя едни 24 волта за пробата. Но наистина трябва да е само проба за кратко.
Повечето батерии така или иначе преди да ги продадем ги тестваме, когато има време за това. Така, че защо не? :)

0884 164 909 или ми пиши.
Мерси много,
но се оказа, че трябва оригинална батерия, тъй като колелото е flyer с панасоник мотор.
shotik - майстор
Нова версия за електровелосипед - четков електромотор върти веригата с особен механизъм

http://olx.bg/l-kolelo-i50585077
evparts.alle - специалист
Нова версия... :?

Tочно това е толкова ново, че нямам спомени кога го видях за първи път.., дали
не беше преди 8 години, беше го внесъл един познат да го кара, а после го продаваше.
Беше около 250 вата. Интересно е.
sasko12345 - специалист
тоя двигател има поне 10% по ниско КПД от хъб
rezotec - помощник
Защо по-ниско, защо 10% , и защо на двигателя? На мен идеята ми харесва - тази конструкция позволява да се ползват задните скорости, което е голямо предимство. Резултантното КПД може да се окаже дори по-високо от това на обикновен хъб.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: