Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
TANGRA - специалист
и аз омам червена SOLA на две години е и мери различно в двете посоки. /Много е удобен ако някой иска да му докажеш, че нещо нивелирано все в някое положение ще го покаже/. най си е добре с маркуче както казват старите майстори "Глупава вода няма", а и се продават маркуч нивелири с разграфяване като по книгите. още ЧУДОМИР го е описал този метод с кетемидата наптълнена с вода и запушена с кал. Има и лазарни техолгии ако си струва да си ги купиш само за една баня. И все пак ако е само за банята всеки Нов нивелир ще ти свърши работа особенно ако майстора който ти я прави си носи свой!
rockwall - майстор
станахте много сериозни, затова ще ви покажа най-лесния и точен начин за пускане на ниво

Прикачен файл

1.jpg
1.jpg (20.65 KиБ) Видяна 9854 пъти

Прикачен файл

2.jpg
2.jpg (24.17 KиБ) Видяна 9854 пъти
TANGRA - специалист
rockwall написа:
станахте много сериозни, затова ще ви покажа най-лесния и точен начин за пускане на ниво
Еи това е най-точния метод :group3g:
rockwall - майстор
яко, нали - смо трябва да си вземете водоустойчив маркер и готово
hricava - специалист
E този Kapro серия Shark действително е хубав, но тук в Ловеч обикновен не мога да намеря, камо ли от тази серия:sad: А и все пак е за професионални цели имайки предвид ориентировъчната цена от 32лв за 60см.
ppeettiioo - специалист
Аз започвам банята от стената срещу вратата ,така като пренесеш нивото наляво и надясно грешката ще бъде по малка(ако има такава)
masterval - майстор
Когато започвам баня или г/картон на таван или трябва да преведа нивата от стая в стая - както по-горе беше казано, точният начин е с маркуч, или така наречената трънска терзия. Страхотните снимки са жесток (за комшиите) вариант на маркуча.
Иначе червената Сола 200 см си струва, дава грешка чак след третата ракия :wink:
Bechev - специалист
Бях забравил,че обещах снимки, за което се извинявам!Но не е довършена поради ред причини,но това напрових със Sola-та. :-D Както казах не съм професиналист.

Прикачен файл

100_1110.jpg
друга от стените
100_1110.jpg (20.19 KиБ) Видяна 9679 пъти

Прикачен файл

100_1111.jpg
една от стените
100_1111.jpg (20.03 KиБ) Видяна 9679 пъти

Прикачен файл

100_1117.jpg
сифона
100_1117.jpg (23.18 KиБ) Видяна 9679 пъти
Стефан - майстор
Аз си направих воден нивелир, но забравих да го снимам. За моите цели ми върши перфектна работа. Купих си 15 м прозрачно тънко маркуче/с диаметър като от кръвопреливните системи/, напълних го с вода, а двата края привързах към прави летвички с дължина от по 1,5 м. Удобното е и в това, че винаги можеш да го свиряваш с абсолютна точност, като поставиш летвите една до друга върху равна плоскост. Може да се подобри, като към летвичките се прикрепят остатъци от стари ролетки. На две точки на разстояни 12 м една от друга дава точност 0,5-1 мм отклонение при внимателно мерене.
masterval - майстор
Стефан написа:
Аз си направих воден нивелир, но забравих да го снимам. За моите цели ми върши перфектна работа. Купих си 15 м прозрачно тънко маркуче/с диаметър като от кръвопреливните системи/, напълних го с вода, а двата края привързах към прави летвички с дължина от по 1,5 м. Удобното е и в това, че винаги можеш да го свиряваш с абсолютна точност, като поставиш летвите една до друга върху равна плоскост. Може да се подобри, като към летвичките се прикрепят остатъци от стари ролетки. На две точки на разстояни 12 м една от друга дава точност 0,5-1 мм отклонение при внимателно мерене.
:-D нов прочит на закона за скачените съдове:
Ако скачените съдове са раздалечени на 12 м един от друг, те дават разлика от 1 мм при внимателно гледане. Обяснява се със земната кривина. :wink:
Майтап.
А сега нещо по-интересно. Моят нивелир 2 м. от фирмата "Сова" да я кажем, да не излезе че сме дилъри, има нарисувани с червено 5 човечета? Това кво значи, някой може ли да го обясни? И още нещо.
Тази "Сова" в пълна тъмнина й свети окото! Който има подръка нивелир от същата марка, нека да сподели, моля, и неговият ли вижда в тъмното? :? Или е от ракията?
Опитах няколко пъти да снимам терзията за доказателство, но нито една снимка не излезе :? :? :? Сигурно и излъчва некви вълни, а?

Тема "Какъв нивелир?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: