Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
romanpm - майстор
:)

Прикачен файл

Без име.png
relaxxx - специалист
Вчера покарах в дъжда и беше доста освежаващо.. водата беше навсякъде :lol: :lol: :lol:

Искам да споделя с вас новото предложение на БМВ за 2014... срещу скромните 5400 лв, може да бъде ваше..

Изображение

Батерията по спек е 400Вч, а моторчето последно поколение на бош.. 250В.

:rock: :rock: :rock:
evparts.alle - специалист
Браво!
Начи ше изпъваме на пидали на из байра нагори!
zec ingenering - специалист
Ми да, за 5400лв. толкоз! За повече ша са доплаща! :lol:

Аз пък днес с моето колеленце дето е няколко пъти по-евтино си се качих до х. Алеко и даже успях да сляза после. Тръгнах да катеря и „стената”, но реших че е глупаво да се утрепя ей така посред бял ден за нищо и се отказах. Нямам уред за измерване на енергия на колелото и не знам колко ток ми остана, но на прибиране не пестях тока хич, накрая измерих напрежение по 3,50В на клетка. Казвам „успях да сляза”, щото спускането се оказа по-трудно от изкачването. Няма майтап, дисковете направо пушеха по едно време, а от ужасните вибрации по паветата затрих една от гайките крепящи батерията и наистина ми беше малко притеснено.
Иначе кефа е наистина голям - да се качиш на Витоша за един час и да си тръгнеш когато искаш и всичко това с „гориво” около 50ст. (вече 55)! Ха…ха

Прикачен файл

rsz_img_0665.jpg

Прикачен файл

rsz_img_0663.jpg
За дисковете има специални за тая работа както и накладки с радиатори. Гайките ги лепи с лепило против развиване. Малелей, и аз колко съм патил с тия работи... :partyman:
Lisko - майстор
За 5400лв барем калници да му бяха сложили. То бива скънзлък, ама чак дотам ???
zec ingenering за сравнение си е турил калници и затуй си свирка.
Здравейте,
Бих искал да попитам запознатите с батерийте: имате ли информация относно следния сайт:
http://www.3xe-electric-cars.com/ ?
Проекта по който се боря не е свързан с електровелосипеди, но хората писали тук по темата са се сблъсквали с доста проблеми , та може да помогнат.
Фирмата от сайта е в Полша (т.е. доставката до Б-я би трябвало да е елементарна), цените са повече от добри, а има и някой модели (примерно: http://www.3xe-electric-cars.com/get-in ... tock-sales ) които според мен, биха силно заинтересували и феновете на електровелосипеди.

Лично за моя проект се интересувам от LiFePO4 батерия 12v. и около 90-100Ah и трябва да взема някакво решение до месец, два. Става дума за захранването на електронното оборудване на една лодка която съживявам.

Ще съм ви благодарен ако някой сподели мнение или впечатления относно батериите предлагани в сайта, а и за самата фирма от сайта, ако е пазарувал от там.
relaxxx - специалист
Искам да попитам, някой дали вкара новите двускоростни хъбове? Много ми е интересно да разбера как се уесещат..

ето малко материал по темата..

http://www.electricbike.com/2-speed-e-matic-xiongda/
Нямах много време да чета, но ако само са измислили да ограничат скоростта на скорост 1 и скорост 2 - нищо ново.
Ако пък са наблъскали още "зъбчатки " вътре ще е велика щуротия защото ще се увеличи още повече шанса за счупване на и без това кратко живеещите "планетарки" вътре. Кратко -кратко от 2 до 4 години зависи кой как кара. И зависи с каква интензивност. То пък другите директ-драйв им късат кабелите и ги наводняват. То това може да се случи и на първия модел като се замисля. :?
Ако са измислили да набутат 2 скорости(изводи от намотките) на мотора ми се вижда още по-кофти като идея.
То друго май не остана ? На някой да му хрумва друго "ново" измислено?
relaxxx - специалист
Офф ами аз не съм инженер, но да набутали са още зъби вътре... но това носи някви благини.. С 250вата мотор вдигат 40км/час на равнo и както пишат американците успява да поддържа 12км/ч на 14% наклон... с общо тегло на водача и колелото 130кг без въртене на педали. Което си е екстра за моторче 3.3 кг... Аз ще внеса едно.. :? да го пробвам гложди ме за следващ проект...

Ето разглобка на моторчето...

http://endless-sphere.com/forums/viewto ... =2&t=59369

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: