Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
ichoni - помощник
Здравейте. Итересува ме каква е разликата на цените между ламинирано ПДЧ ;ПДЧ с естествен фурнир и МDF с естествен фурнир , при положение , че са с еднаква дибелина. :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Каква е разликата ще научиш след запитване в някой склад. А може би питаш поради какво е разликата?
anmoll - специалист
Според мене най-скъпо трябва да е МДФ с естествен фурнир,защото и двата материала/МДФи ест.ф./ са скъпи :?
Аз ги подреждам така:
ПДЧ ламинирано
ПДЧ ест.фурнир
МДФ ест.фурнир
masterval - майстор
ПДЧ-тата сега са 18 мм, преди бяха 20 мм. МДФ от най-разпростр.вид е 4 мм, макар да се произвежда и продава ТУК и 6,8,10 мм, може и по-дебел, но не знам има ли такъв или няма. И не всички дебелини са ламинирани. Така че няма твърда база за сравнение. А цената на ламинираният МДФ ва метър кв. е 2-3 пъти по-висока от ПДЧ-тата, по-точно, както каза n_a, разликата ще научиш след запитване в някой склад. Освен тези видове, има и ламиниран МДФ.
rusev - специалист
OSC е наименованието на ламиниран или каширан MDF. Това от продуктовата гама на Kronospan.
Лесоламинат - специалист
Ламинираното ПДЧ е с цена от около 12 лв/кв.м.,фурнированото е около 18/20 лв за кв., а МДФ е близо 30.Цената варира от вида на фурнира,а при меламиновите от цвета-най ефтини са монохромните,след това дървесните декори и пастелните цветове.Това е накратко.

Тема "запитване:" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: