Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
nasko_a - специалист
tonyboy написа:
nasko_a написа:
Здравейте на всички!

От известно време и аз се опитвам да карам ...
Ако мощността на мотора ти е 500w при 36v , то при 48v вече ще бъде около 700w , от там и по добро ускорение, максимална скорост и т.н. , това съвсем грубо, разбира се че влияят и много други фактори като капацитет на батерията , степен на отдаване на капацитета, да не влизаме в подробности. Като искаш да правиш сравнения на батерии сравни 3*12v оловни със сегашната ти батерия, ама няма смисъл, чети форума по-напред , топлата вода отдавна е открита и всички и се радваме :)
Не намерих сравнението - 127 стр. не са малко - ако ми посочиш къде да погледна няма да задавам този въпрос. Батериите ми бяха 4 - 48в. До - ludiagsm -- няма ли да се прецака някоя от батериите ако включа последователно 12в и 36в - различни видове?
evparts.alle - специалист
Иска просто да сложиш една 12 волтова последователно на 36 волтовата за да стане пак 48 волта -само за пробата..
Слагай смело, нищо им няма за 5 минути каране...
:)
nasko_a - специалист
А как захранвате светлините? Ако са обикновенни фарчета де - 6V.
Прикачен файл:
DSC01065 [1024x768].JPG
stanetzz - специалист
http://m.ebay.co.uk/itm/251608053878?nav=SEARCH
Предостатъчно за светодиоден фар.

И от мен един въпрос- може ли някой да ми прехвърли хъб мотор (заден) от 26-цолова капла на 20-цолова? Или поне някой, който е правил подобна операция, да сподели, откъде могат да се намерят спици.
tonyboy - специалист
nasko_a написа:

Не намерих сравнението - 127 стр. не са малко - ако ми посочиш къде да погледна няма да задавам този въпрос. Батериите ми бяха 4 - 48в. До - ludiagsm -- няма ли да се прецака някоя от батериите ако включа последователно 12в и 36в - различни видове?
Сравненията за съжаление не са дадени ясно в табличка, наистина е много трудно ако тепърва търсиш 128 вече страници, виж стр.37 , стр.43, стр.51,52
importante - напреднал
Колеги, някой знае ли масура за газ на електровелосипеда, вътре потенциометър ли има или електроника някаква, примерно този:http://motobg.net/ocart/%D0%BC%D0%B0%D1 ... 8-sku-1691
shotik - майстор
За масура има писано ,но кой знае къде ли е ,само си спомням ,че има някакъв полеви транзистор и той се управлява от магнит в дръжката ,когато се завърта.
shotik - майстор
stanetzz написа:
http://m.ebay.co.uk/itm/251608053878?nav=SEARCH
Предостатъчно за светодиоден фар.

И от мен един въпрос- може ли някой да ми прехвърли хъб мотор (заден) от 26-цолова капла на 20-цолова? Или поне някой, който е правил подобна операция, да сподели, откъде могат да се намерят спици.

Познавам един много добър механик ,който се занимава предимно с наплитане на капли за една фирма,намира се на бул Владимир Вазов,близо до мост Чавдар и магазин Билла. На мен ми е наплитал поне 10 капли с най - различни размери с главини от различни видове.
Ако те интересува повече ,напиши ми едно лично съобщение ,може и телефон за връзка .
nasko_a - специалист
tonyboy написа:
nasko_a написа:

Сравненията за съжаление не са дадени ясно в табличка, наистина е много трудно ако тепърва търсиш 128 вече страници, виж стр.37 , стр.43, стр.51,52
Благодаря! Поограмотих се :idea:
Моят извод е - за старт и ускорение - 48V и после преминаване на 36 :yawinkle:
evparts.alle - специалист
@stanetzz имам спици (усилени) и мога да наплета, но задължително мотора е нужно да го видя, както и каплата - на живо.

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: