• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Стефан - майстор
Или гъбарник за печурки :lol:
greenhrast - специалист
greenhrast написа:
майсторът се появи.
Проби 3 дупки ф6 на гърбицата и каза да се обадя след 6-7 дена.
Ще го чакаме да спихне явно :roll:
Гърбицата не спихна. След месец дойде с едно желязо част от скеле с регулируема дължина и с натиск между тавана и паркета прибра гърбицата към пода. Преди това напълни дупките с некво лепило.
След 4 месеца паркетинките се свиха и се отвориха фуги от 0.5 до 1.5 мм.
Чудих са кво да ги праа и ги запълних с кит за дърво.
Все едно са минали 100 години от тогава...
Тея дни ще го лакирам пак сичкия паркет, нема да се давам, я :wink:
Тоя ремонт няма край ... :?
ribnikolaevi - майстор
Интересна тема. Говорих с много хора за паркетчии. Всички ми казаха: "Имам едни, но не ти ги препоръчвам." Защо това с паркета е толкова болна тема? Масторите ли са слаби, или пък дървената настилка си е нещо твърде особено?! :?
Какво мислите?
крум - специалист
На народа не му се работи - взел една машина за циклене и маже ли, та клепе. Никакво старание - той клиента ще си плати, щото е тъп. Те всичките клиенти в БГ са тъпи, та и тия на паркетчиите остава да не са.

Взема отгоре по лев на квадрат за фугиране. Къде ти - фуга под 5 мм не признава. Минава, мазва тук-таме и толкоз.

После хванал четката, валяка, ама не му се гърбело да чисти, та направо с прахоляка и мърсотията.

Ти после си задираш чорапите, та чак се спъваш, а говедото, нарекло се майстор, ти разправя "за толкова си си платил, селянино!". Нищо, че цената му не е по-ниска от на останалите.

Сигурно има и свестни, ама аз не можах да срещна.
nasco2 - специалист
крум написа:
На народа не му се работи - взел една машина за циклене и маже ли, та клепе. Никакво старание - той клиента ще си плати, щото е тъп. Те всичките клиенти в БГ са тъпи, та и тия на паркетчиите остава да не са.

Взема отгоре по лев на квадрат за фугиране. Къде ти - фуга под 5 мм не признава. Минава, мазва тук-таме и толкоз.

После хванал четката, валяка, ама не му се гърбело да чисти, та направо с прахоляка и мърсотията.

Ти после си задираш чорапите, та чак се спъваш, а говедото, нарекло се майстор, ти разправя "за толкова си си платил, селянино!". Нищо, че цената му не е по-ниска от на останалите.

Сигурно има и свестни, ама аз не можах да срещна.
Не си прав - вярно има и доста немърливи колеги, но къде ли ги няма? Занимавам се с паркет от поне10 години.

В случая има ред допуснати грешки като не премерана влага, не престояване на паркета за климатизация, завиване с наилон веднага след полагане, не се препоръчва лепене на нов паркет особено след нова замазка, продължаване на мокри ремонтни процеси в помещението, всяко едно по себе си може и да не е фатално, но като се съберат на куп последиците са на лице.
  • 1
  • 2

Тема "Надигнат паркет - кво да праа?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: