Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
dildes - специалист
velsi написа:
"имали сте бол пари - дали сте".
Ами не е точно така, бол пари дадохме за грубата работа, сега да се циганим, за да окалпазим крайния резултат....
Има една друга приказка "евтиното излиза скъпо" и тя не се отнася само до вложените средства :lol:
joro_kem - специалист
към колегата ssam2: не знам откъде си, но аз наскоро приключих цялостен ремонт на жилище и латекса за всички стаи, както и фасадната боя закупих от фирмения магазин на оргахим в пловдив. избора на цветове е много богат, качеството на смесване на боите - също. не съм констатирал разминаване в гамата, въпреки че ми се наложи на два пъти да взимам допълнително от вече поръчван цвят. има възможност да създадеш и свой собствен цвят. дано съм бил полезен!
Леворъков - напреднал
Моля хората с опит да ме ориентират в цената на тониране на латекс и алкидна боя (в наситени цветове - на едно място ми казаха, че това е клас "С".
Моя опит е следния:
Преди време се опитвахме да тонираме сами с някакви оцветители - за светлите тонове е ОК, но тъмните въобще не се получиха (сипах поне 5 опаковки за синьо + 1 черно и пак не се получи цвета, който търсих)
Сега искам да ми го тонират, за да получа точно цвета, който искам. Освен това, когато тонираш латекса можеш да тонираш по каталог и алкидната боя, за да няма разлика в цветовете. Това трудно би се получило ако си тонираш сам.
За цените
В Мижи да те Бриколажем (Люлин) цента е 200 лв. за тониране 15 литра латекс на Хамелекон за алкидна започва от 6 лв.
В Пректикер за същото (тониране 15 литра латекс на Хамелекон) цената е 130 лв. но не тонират алкидна боя.
Казаха ми, че имало някакъв център за тониране на Хр. Ботев (в София) някой знае ли къде е точно и колко пари струва? :?
Скоро тонирахме латекс на оргахим в Бриколаж. За около 25 литра ни излезе около 20лв (светъл цвят, май цената зависи от количеството боя). Латекса за тониране не същия, като белия. Водят го акрилна интериорна латексова боя и не може да се разрежда.
Леворъков - напреднал
Освен в Бриколаж и Практикер къде на друго място може да се тонират бои :?:
Леворъков - напреднал
Тонирах латекс и алкидна боя. Магазина е на ул. Мадрид (София) близо до Подуяне. Базата и тонерите са гръцки. За апартамент 68 кв.м три стаи (светли тонове прим. цвят "ориз") и антре (тъмно бордо) и една ръка бяло за тавана ми излезе към 350 -380 лв. всичко. Много им е скъпа алкидната 18 лв. литър. Иначе в момента имат 10% отстъпка. Латекса покрива според моето скромно мнение много добре, не капе и не е рядък. Нещо обаче ми се струва, че не са им много точни мерките за разход. Т.е. три пъти смятах на база 1 кг. за 10 кв.м, но нещо не ми стигна.
Тониращи машини има в почти всички по-големи строителни магазини.Цената на латекса/фасагена зависи от цвета,които си избере клиента!По принцип има две бази за оцветяване-бяла и безцветна.Втората се използва за наситени цветове и при нея отива много паста(оцветител) за това тези цветове са с пъти по-скъпи от по-бледите.Лично аз съм оцветявал фасаген за 160 лв.- 25 кг. фасаген -60 лв.и оцветяването -100 лв.В моят случай отиде към 1 кг. оцветител,а най-евтините пасти(бялата)е към 60 лв. кутията,така,че сами си правете сметка защо е толкова скъпо оцветяването на боята!
masterval - майстор
Леворъков, на много места може.
А за Хр.Ботев - та е първото место в София, където започнаха да бъркат Левиса.
Относно цените - много е различно.
1 литър алкидна може да ти излезе 19-21 лева, а може и 31 (лилаво, например). Вероятно има и по-скъпи варианти, вс.зависи от количеството пигменти за твоя цвят.
Master_Kenobi - V.I.P.
Хм, аз пък си купих от шумнорекламирания латекс с тефлон. Цветното ми излезе 10-12 лева (за бака 15 кг) по-скъпо от бялото. Но може и да съм попаднал на такъв цвят и тоналност, защото ме предупредиха предварително, че тонирането може да ми струва "между 6 и 206 лева".
Но с изчисленията по разходна норма беше пълен провал - от бялото купих 25 кг и не ми стигнаха 5 кг, а от цветното взех 30 кг и ми остана половината! :lol: :-D
SBG - специалист
Кажете магазини(места) в Пловдив, от които сте доволни от тонирането апропо разбирайте и от цените??

Тема "тониране на латекс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: