Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
deianr - специалист
Хора, кажете с какво да го залепя? Има ли нужда и да го хващам с дюбели в двата края или може да се държи само на силикон?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Не го лепиш за дограмата. Нацъркай какъв-да-е силикон по хоризонталното на стената, сложи перваза. След изсъхване уплътни покрай дограмата и стената с подходящ акрил или силикон - по цвят и водоиздържливост. От долната страна на перваза монтирай водобранна лайсна, инак водата ще подлива.
deianr - специалист
Благодаря. После ще постна снимки как е станало.
davis - помощник
Аз монтирах дъската на конзоли и на стената сложих ламперия.
FMaster - специалист
Колега, няма начин да го хванеш така както искаш, ако имаше фирмите производители на ПВЦ поли нямаше да те карат при монтажа да се захващат под дограмата! Мразя половинчатите неща, а така както си го мослиш няма да стане, едно грешно подпиране (стъпване) на жена ти, като сваля пердетата и ела гледай белята ... помисли реално!
Та по темата ... демонтирай целия прозорец, свали 3 сантиметра надолу отвора, монтирай дъската с винтове за профила и монтирай прозореца. Това е истинското решение !!! Успех!
force10 - напреднал
лепиш с монтажен силикон, след което слагаш безцветен санитарен силикон, за да уплътниш. Става идеално.
Вариантът да си свалиш дограмата... :)
smartman - специалист
хора на мен нещо не ми е ясно- да слагате подпрозоречна дъска за да "СЪБИРАТЕ КОНДЕНЗА ????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
това за мен е някакъв абсурд на алуминиева или PVCдограма да се говори за конденз!!!! и то да се стича!!!!!! ако имате такъв по-добре си махнете дограмата, за какво я слагате като ще събирате водата после!!!!
emil_v r - майстор
smartman написа:
хора на мен нещо не ми е ясно- за какво я слагате като ще събирате водата после!!!!
За да не духа , ...когато снег забръска .
А парното заблъска :wink:
Зимъска :-D

Нали разст. м/у стъклата е 2см. Какво очакваш?
Иначе стените с 10см стереопор , и се гледа с инфраред камера
отде изтича топлината :-D :wink:
vidrata - специален-специалист
emil_v r написа:
Иначе стените с 10см стереопор
Емо на едно място критикува за СТЕРЕОпора :lol: .
Наздраве утре си заминавам за Варна и съм щастлив.
smartman - специалист
:-D :-D :-D
на мен ако ми протече вода от алуминиевата дограма я махам ведага.....слагам си старите черчевета а там си имам и каса, та жената ще си бърше ли бършееееееееееееееееееее вода

Тема "Монтиране на подпрозоречна дъска" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: