Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
formulabg - специалист
oще не съм :sad: вчера като минавах покрай бриколаж само се отбих
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Нали няма да направиш грешката със силикон да лепиш!
formulabg - специалист
знам че има някакво спец лепило, които не съдържа разтворители в себе си, но както гледам повечето ги лепят със силикон :lol:
а би ли ми предложил някакво лепило с което да ги лепя?
Лъчезар - специалист
то пък това къде го дават за лепило за стиропорени первази, не виждам разлика от акрилния силикон.
Върви до евронова стига само си питал, има огромно разнообразие и малко налични :-D
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Именно! Акрил ДА, силикон НЕ.
Моля, който има подръка да снима и ми покаже етикет "акрилен силикон"!
asinka - специалист
Я си направете един опит с тези первазчета-намажете ги с лак за боядисване на дърво или корселин и вижте с какво Не бива да се лепят.
Не разводнявам темата, просто някои лепила и силикони съдържат корселин, а той буквално изяжда полистерола.
Довечера ще снимам лепилото, с което ние лепихме первазчета-на гърба си пише, че с него Се залепят полистеролни елементи.
masteradmin - майстор
В последната статия съм обяснил каква е разликата между силиконите: http://www.napravisam.bg/?id=visuals&sid=181
Изображение, както като цена така и като качество.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Моля, дай снимка, от която мога да прочета етикета на силикона, с който лепиш стиропорените фризчета.
masteradmin - майстор
Ще потърся беше преди около 3 месеца купих ги от Домко на промоция около 4.50 лв, за разлика от нормалния акрилен силикон захва доста по- бързо - достатачно е да натиснеш фриза и той се залепва за 2 сек. при нормалния акрилен и 24 часа са малко.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Снимай, моля те и нормалния акрилен силикон.

Тема "Едно въпросче" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: