Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Master_Kenobi - V.I.P.
Ей, Видра, пожали градския си! :-D
Може да е показал стари снимки без прозорци, а мазането да е от Епизод.1 :)
А може и да си прав. :)
vidrata - специален-специалист
Не бе Мастер не се заяждам с градския просто ми е интересно та за това питам.
pipbel - майстор
Aха, сега те разбрах.
Не съм бил ясен в терминологията явно.
Казах обръщане (да ви имам аз майсторската терминология...)
Ама под такова вий разбирате само мазането когато има дограма.
Прозорци няма, тоест става дума само за измазване на отворите на прозорците и вратите.

А иначе за тези 1600лв дадох указания на жената да се съгласи. Затова вече мажат.
Но ме интересува и как върви по начало, че след по-малко от месец следват и вътрешните мазилки.
Апропо - тая пролет ми мазаха вътре на 6лв/м2 ВЦМ.
И тя ли се е дигнала с 40-50% за няколко месеца ?

ПС - Обръщането с фибран на 5 прозореца преди 4 месеца си го направихме сами с жена ми за 3 дена. Играчка, ама стана добре. И удовлетворението е важно.
Където мога сам - не давам майстор да припари !!!
Master_Kenobi - V.I.P.
pipbel написа:
Прозорци няма, тоест става дума само за измазване на отворите на прозорците и вратите.
Тва е неква непозната за мен технология. :? Мажеш "челата" (по дебелината на стената), там където ще "легне" дограмата преди да я сложиш ли?!?! :shock:

Или нещо не те разбрах?

П.П.
- 1 Забравих да спомена, че цените, които казах са само за отвътре и минимални поправки отвън. Не се налагаше повече.
- 2. Бойна мадама е жена ти! :) Предай комплименти! :)
EDI - майстор
Според мен само си даваш парите нахалост с тази мазилка.Разходаспоред мен няма никаква практическа и теоретична дори стойност.Трябваше директно да си направиш топроизолацията, не знам какво те притеснява, ако тя е на тухла.На моята къща, която не беше измазана, си залепих директно стиропора и няма никакъв проблем, а пък и това е масовия случай в България.Той баджанака ти ще се радва на всякаква изолация............... :lol:
Domashen_maistor - специалист
[quote="pipbel"]E, аз форума го разбирам малко в по-широк смисъл - и като взимопомощ, обмяна на мнения, идеи, информация (най-важното мисля) за материали, практики и т.н.

В раздела за къщите темата дето съм пуснал и информацията, коята съм дал смятам че ще е полезна на мнозина, макар че нищо не съм правил сам що се отнася до грубия строе(пък и изобщо не мога да си го представя).

:-D[/quote]
:2thumbs: Точно защото така и аз го разбирам, те питах въпроса. Вярно, не съм го прочел както трябва, но си мисля че е актуално питането. Що ти е основа, ако тухлите са равни? 2 ако не са равни тогава има и други технологии (кюфтета). При всички положения ми се струва, че тази мазилка е излишна. Просто би ли обяснил каква ще бъде функцията на тази ВЦМ - хастар. :?
pipbel - майстор
Тя работата с вароциментовата мазилка под топлоизолацията е като с бельото - като ще се убеждаваме, че е нещо излишно, дайте всички да ходим с дънки на голо, че те и гащите излишни по тая логика... Аз лично не виждам проблем, но всъщност по-удобно ми е с гащи
.

EDI, domashen majstor

Това е мнение на 1 колега от друг форум зад което заставам на 100%
EDI - майстор
Е, той примера сигурно от шивашкия форум............ :-D .Ама твоя си работа де, аз само казвам какво мисля..................... :prost:
Master_Kenobi - V.I.P.
Докторе, не си прав! Послушай, колегите. Аз сега се позаледах и видях, че отгоре ще слагаш изолация, иначе още вчера щях да реагирам... Дай поне едно смислено обяснение за тази мазилка. Аз не намирам. Но всъщност, парите са си твои, ако ги имаш в повече, за някои съмнителни "екстри", давай ги - ти решаваш.

А иначе, оригинални лафове колкото щеш. Гащите са за да те пазят чист и да ги сменяш всеки ден, а дънките ги переш най-често веднъж месечно. Къде е аналогията?! Нито ще сменяш мазилката всеки ден, нито ще ти е "по-удобно" с нея. Мое мнение.
vidrata - специален-специалист
Мстер малко се оля с това пране на месец, те ще стоят прави бре :lol: .

Не мисля че има смисъл да се спами повече защото човека почти е измазал.
А цените според човека.Има хора (в моя "бизнес") лепят фаянс и теракот от 5лв до 50лв за квадрат.Аз като вземам обект не меря много много квадратура а само ей така информативно.Меря собственика, като разбера че бачка в чужбина вадя голямата брадва :lol: .За баня и тоалетна на един дядка взех 600 лв ,а на друг човек (стори ми се заможен) 1000 лв за същото.Така че внимавай дай толкова колкото ти се стори добре за теб.

Тема "Външна мазилка-актуални цени ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: