• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
sasooooooooo, да.Пясък цимент и вода е едно, керамиката друго. Керамиката дръпва водата от цимента и крайният слой цимент не успява да добие якост. Затова плочките се киснат във вода. Впрочем керамика и фаянс се киснат различно време.
Това което наричаме теракол, сиреч съвременните лепила, са на съвсем друг принцип. Водата не свързва цимента с пълнителя, а разтваря лепилата в сместта. Затова си има технологично изчакване между разбъркванията. Лепилната смес е изчислена да спои основата с плочките. Съобразена е с материите. Затова има и различни лепилни смеси.
Ако напоим плочките с вода, ги променяме. Водата в плочката се стреми да премине в лепилото и му нарушава свойствата. Отделно, че водата става като дистанционер между лепилото и плочката.
solo5 - майстор
не знам за Вас, на ако на мен ми дойде майстор и почне да ми кисне плочките го гоня веднага :lol:
vidrata - специален-специалист
:lol:
Тук пак едни философи се цепят като чамови дъски.
Не го слушайте и не се връзвайте и той много добре знае ,че плочките не се киснат,ама само и само да е контра пише че той ще ги кисне.Ако някой от нас напише че първо се правят основите на къщата той ще каже ,че първо е покрива после основите.
Та не му се връзвайте просто го оставете на си пише на воля простотии.
Пък едва ли е лепил и едва ли ще лепи някога плочки пък и не само плочки ами каквото и да е.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
А аз не го видях навреме... въобще моите бани с мижавата си квадратура са абсолютен шампион. Образец за почти всички възможни грешки. Ндам.
  • 1
  • 2

Тема "лепене на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: