Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
plamenhar - специалист
n_a написа:
Гипса го прибери. Ще го хвърлиш налято, като видиш, че вече не става.
Намокри мястото, пръсни пяната и на ДРУГИЯ ден я изрежи успоредно на стената, с мм-2-3 вдлъбване. Измажи с гипсова шпакловка и сложи армировъчна мрежичка за фуги, ако е по-широко от 1-2см. Ако ще е с армировка, то го изрежи и по-дълбоко, да има място за всичко. Шпакловката и мрежичката на 1-2 мм от шкафа. Това като изсъхне леко го прешкури и запълни фугичката към шкафа с акрил. Така няма да ти се напуква.
А инак гипс "се пресича" с вар, обикновена хидратна вар. Обаче тепърва да се учиш, че и да купуваш вар... за толкова малко не си струва.
Mного благодаря градски за изчерпателните напътствия.
И аз като повечето русенци съм много схватлив и ще се справя.
Успехи и весело посрещане на празниците на всички!
Time2Burn - специалист
masterval написа:
Time2Burn написа:
Хмммм, гипс не се пребърква.... защото се пресича...
Извинявам се, но ти опитвал ли си го това?
Гипс се пресича като го разбъркаш непосредствено преди да започне да стяга. Това е пресечен гипс. После не ще да стегне, и след 6 месеца пада. Така го работят турците.
Patso_pro - напреднал
Чувал съм за малко веро, добавено към гипса. И по-честичко пребъркване. Успех!
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Patso_pro написа:
Чувал съм за малко веро, добавено към гипса. И по-честичко пребъркване. Успех!
Айде таквиз "чувал съм" да ги споделяте по опашките!
EDI - майстор
Аз съм ползвал лепило за тапети и Ц200, разредено с вода, ама преди 89 година в казармата.Тогава се научих в общи линии що е то шпакловка и има ли почва у нас.
svetliopi44 - Чирак...
:)
Последна промяна от svetliopi44 на пет ное 13, 2009 10:02 am, променено общо 1 път.
kokopi4a - специалист
Пресичането става и с оцет или с тапетно лепило,но защо да се занимаваш с това ако не си го пробвал,само ще го разбъркаш и после ще го изхвърлиш. Най сигурно е с готова шпакловка.
solo5 - майстор
готовата шпакловка си е ОК
но пък с чист гипс става по-харно (който го може :roll: )

P.S. разгледай обявите да видиш колко майстори пишат, че правят гипсова шпакловка
поръчай си един такъв и му купи чист гипс и гледай сеир :-D
... за една седмица, ако не изгониш 20-30 пак си е една работа
kokopi4a - специалист
Работил съм и с чист гипс/строителен/ ,но предпочитам готовите гипсови шпакловки.Защо да си усложняваш работата като хората са я измислили? Колко време сте ти отнеме да направиш едната и другата? Като направиш сметка маи е по добре с готовата.
solo5 - майстор
по-лесно става с готовата,
но ако трябва да избирам м/у двете при равни други условия бих избрал тази с чистия гипс

Тема "Пресичане гипс" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: