• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Spok , голями благодарности за линка , интересуваше ме заради характеристите , и едни графики.
Велси :evil: , аз много добре знам , че знаеш (по- добре от всички тук) ,че един флакон монтажна пяна не заема 45л ,
а макс. 20-25 . :wink:
Отговорете професионално на човекът , моля !

Примерно ....
Колега , пяната за лепене на топлоизолаций има минимално химическо разширение .
След полагането увеличава обемът си мах 20% , осигуряващо отлична АДХЕЗИЯ към всякакви основи.
Тъй като разширението е равномерно по цялата плоскост , не се наблюдава значително разместване на лепените плоскости.
Евентуалните деформаций се корегират , прешлайфат с маламашка с едра шкурка.... примерно...
Ценово лепенето излиза по- ефтино , не натоварва конструкцията ,
и както би казал Spok , това е хитът в строителството за тази година , и най- новото.

:wink:
velsi - Почетен майстор
n_a написа:
Spok , голями благодарности за линка , интересуваше ме заради характеристите , и едни графики.
Велси :evil: , аз много добре знам , че знаеш (по- добре от всички тук) ,че един флакон монтажна пяна не заема 45л ,
а макс. 20-25 . :wink:
Отговорете професионално на човекът , моля !
За да го кажа значи съм го прочел. Не може да не сте забелязали всички в този форум, че не съм от хората, които си измислят. На различните марки пяна обаче пише различно. Сега погледнах на етикета на една пяна "Макрофлекс" пише, че увеличава обема си двойно. Това също не може да е вярно. Излиза, че флакон от 750 ml ще заеме 1,5 литра. Нека не спорим излишно, като ми попадне етикет с коректна информация ще я снимам и ще ти покажа.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Няма място за спор .
За мен не е важно какво пише на етикетът , понеже има "рекламен "компонент .

Важно е личното ти мнение Велси , понеже практически работиш , ако не се лъжа отдавна с такава пяна .
Мн. повече ще вярвам на тебе , отколкото на етикета.

по изключение днес не се заяждам :-D
velsi - Почетен майстор
Щом въпроса опира до лично мнение истината е някъде по средата. Случвало се е да попаднем на дефектен флакон, да изтървем пяна в свободно състояние... Разширението е някъде може би 2-3 пъти. Освен това разширението на пяната силно се влияе от влажността на въздуха. В летните горещини например почти не се наблюдава разширение. Дори понякога се налага да мокрим с вода. Обратно - при влажно време се е случвало направо да "подивее", надува се и става като козунак. Освен това както и друг път съм споменавал ръчната пяна се надува видимо много повече от тази за употреба с пистолет.
  • 1
  • 2

Тема "лепене с полиуретанова неразширяваща се пяна" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: