• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
firebrand - специалист
nik1357 - напреднал
firebrand написа:
С това дето си го намислил най-много да избиеш рибата............ :?
Прочети това и ще ти се изясни. http://zooferma.com/pisciculture.html
Напълно съм съгласен че има риск.
Прочетох материалите внимателно.Благодаря за адресите!Но това дето ми го показват е за язовири.Хората говорят за хектари.Естествено става въпрос за съвсем различен подход.В язовирите слагат тор и разчитат да се развият фито и зоопланктон и с него да се изхранят рибите,затова е и толкова малка производителнодтта.В малкия водоем за който си мечтая рибите няма да измират от липса на кислород в летните жеги .Като започна ще давам инфо за всеки успех и неуспех.Ще се уча в движение, но е хубаво да се подготвя предварително за повечето неща, които ме очакват.Продължавам да издирвам материали и да уча.
Spassow_lbg - специалист
Колега използвай фолйо за изкуствени езерца и шадраванчета.
то е точно за тази работа. преди да го положиш сложи малко пясък че земята не винаги е перфектна и да не се скъса.
вече вътре можеш да му сложиш каквото искаш като растения, дъно , риба и т.н.
виждал съм много такиви езерца в дворовете и хората си гледат риба вътре.
дори няма нужда от кислородни бутилки, важното е да въртиш водата. направи от едната страна нещо като водопадче и то ще вкарва достатъчно кислород.
nik1357 - напреднал
Spassow_lbg написа:
Колега използвай фолйо за изкуствени езерца и шадраванчета.
то е точно за тази работа. преди да го положиш сложи малко пясък че земята не винаги е перфектна и да не се скъса.
вече вътре можеш да му сложиш каквото искаш като растения, дъно , риба и т.н.
виждал съм много такиви езерца в дворовете и хората си гледат риба вътре.
дори няма нужда от кислородни бутилки, важното е да въртиш водата. направи от едната страна нещо като водопадче и то ще вкарва достатъчно кислород.
Благодаря за съвета!
Сега те моля да дадеш координати на производители и /или търговци на такова фолио.Искам да проверя колко струва.
Поздрави!!
vlad0 - специалист
А през зимата какво ще стане с рибата когато басеинчето замръзне :?
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
vlad0 написа:
А през зимата какво ще стане с рибата когато басеинчето замръзне :?
Каква риба след Никулден? Къде си видял замръзнало басейнче преди Никулден?
Яааа по-сериозно, моля!
vlad0 - специалист
А от излюпването на шарана до достигането на приличен размер за консумация/около 2гк./ колко време трябва да мине според теб? Да приемем че вземе зарибителен материал около 30г./бр. и пролетта го пусне в басеина до Никулден още ще си е маломерка.

P.S. Много си лоша! Спри да размахваш пръст във всяка тема!
Master_Kenobi - V.I.P.
Голямо е изкушението да размахаш пръст при необмислени въпроси и някои не издържат на него... :-D
vlad0, ти как предполагаш, че ще замръзне басейнчето? Като леген с малко вода? До дъно? :? Или друго имаш предвид с това замръзване?
vlad0 - специалист
Ще замръзне от горе поне 20см. Имам наблюдения върху едно басеинче с размери 4х3 дълбоко 1,6 /със стотина каракуди вътре/ и тази зима леда беше толкова. И ако има еди колко си тона шаран според мен ще се издушат.
vlad0 - специалист
http://photo-forum.net/index.php?APP_AC ... ER_ID=1883
Тука има още малко по темата/гледката не е много приятна/
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "басейн-рибарник" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: