• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
parketmilanov - специалист
че къде видяхте скъпия бамбук? :rock:
35лв/м2 за продукт който е от естествени материали с размери 10 см ширина метър дължина и не напоследно място е лакиран фабрично поне 5 слойно
сега да видим българско чамово дюшеме при късмет може да се намери 12 ширина на цени около 15-20 лв/м2
влагата както се изразяват продавачите по борсите -свеж материал или казано по друг начин 15-17% влага при стандарти 9-11 % нелакирано разбира се...над 20% от дъските са криви и трудно монтируеми от човек който няма стеги или разни други подръчни хитринки.ТА ...
20ЛВ душемето с неопределен процент фира
3 до 6 лв лак за три слоя на м2
бамбука може да се монтира с лепене в нута и перото/не че е най-перфектния вариант но е най бюджетния/ -чамовото дюшеме задължително скара /което значи друго ниво / или полиуретаново лепило за замазка между 6 и 15лв/м2
циклене -и фугиране и лакиране -тази операция е плаваща цена според майстора екипировката и уменията между 4 и 9лв/м2
та въпроса е ....като се сложи чертата май имаме безпорен лидер :)разбира се това е лично мое си мнение :)
и за да не се спекулира с бъдещи мои пристрастия заради които словоблудя толкова напористо
аз лично съм привърженик на дъбовото дюшеме пред бамбука и бор,чам и всички иглолистни разновидности на които съм бил ползвател дълги години и знам и предимствата и големите им недостатъци ....
а когато гоня бюджет -индустриален паркет или мозайка от дъб ....
поздрави и успехи .....
ПС..а иначе инфото от колегата за бамбука е добро и изчерпателно само не разбрах какво и на това му намерихте маана ...:) /в крайна сметка всеки който не се интересува може да не го прочете ...
alsted - майстор
Как я изрови тази тема от преди 4 години :-D Иначе не е лошо да има "още малко инфо в мрежата" :wink: Наскоро едно младо семейство трябваше да прави под на къща. При ограничения им бюджет най-тънко излизаше с дюшеме. Обаче, не било актуално. Съседа им дърводелец, си изхвърлил дюшемето и си сложил ламинат. Било по-красиво и по-хигиенично. Сигурно. Но няма как да не и по-студено, според мен? Специално за малки деца, лазещи и играещи постоянно на пода?
parketmilanov - специалист
и аз се зачудих ...но чак като натиснах ентер видях че е тема с леко изминал срок :)
но както казват старите хора ..залудо работи , залудо не стой ....на едно място ....
Chefo77 - майстор
Абе лошо е да го споменавам, но дървения под е надценен изолатор :wink:
А съседът им е тъпанар, ако само заради модата е изхвърлил дюшемето.
vk - специалист
Хубава тема за бамбуковия паркет, ама е още непълна.
Ако твърдостта му е 4.7 по Бринел, както е написал "panalov", то това е доста твърд пакет.
По-твърд от Дъб-а и Ясен-а

Прикачен файл

wood-hardness-scale.jpg
wood-hardness-scale.jpg (67.51 KиБ) Видяна 3900 пъти
trevolqka - напреднал
Добре изглежда, но само цвета е като че ли в разлика.
Chefo77 - майстор
trevolqka написа:
Добре изглежда, но само цвета е като че ли в разлика.
Бамбукът не е само един цвят :)
fox_vt - майстор
Chefo77 написа:
Абе лошо е да го споменавам, но дървения под е надценен изолатор :wink:
А съседът им е тъпанар, ако само заради модата е изхвърлил дюшемето.
Така е :wink: стар паркет от едно време нз колко дебел 10-15мм на първи етаж "дърпа" яко ако стъпиш без солидно подплатен чехъл.Ако под този паркет се сложи една съвременна изолация вече ще е друго нещо.Това важи и за ламината де той топли колкото един дебел балатум,демек нищо :-D Иначе съм гледал хамериканците правят едни дървени плочки 30*30 см от 3 или 4 дъски залепени и тая плочка е лакирана и страните и със захват подобен на ламинат.Много ефектно стоят.
  • 1
  • 2

Тема "Бамбуков паркет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: