Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
someone - помощник
Добре, някои казвате цените са твърде високи, други - много ниски.

Ще може ли да кажете по ваша преценка какви са нормалните цени за тези неща?
Стефан - майстор
someone написа:

Друг е въпросът че това което ще получи от мен едва ли ще отиде всичкото при майсторите, ..
Моя съвет е такъв. Намери главния майстор, и се договори/на личен контакт/ за половината сума. И ще си на печалба!
batvili - напреднал
"ДОСТАВКА И МОНТАЖ НА ОКАЧЕН ТАВАН ОТ ГИПСКАРТОН - ПОНИЖЕН 23,80м2 х 45,21 лв. = 1076,00"

нормална цена за твоя случай-23,80м2 х 25,01=595.24лв :rolleyes:
masterval - майстор
изтрито собственоръчно
Последна промяна от masterval на чет май 21, 2009 10:52 pm, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
И на мен ми се видя отначало завишен картона ,но не знам какъв ще е тавана ...ако е с някакви фигури тип дискотека и тн.. . та за това се въздържах от коментар ...
на мен ми се виждат много лунички и за една баня ,коридор и трапезария примерно ама като не знам какво е решил собственика пак си мълча ...
masterval - майстор
изтрито собственоръчно
Последна промяна от masterval на чет май 21, 2009 10:52 pm, променено общо 1 път.
someone - помощник
Става въпрос за абсолютно прав понижен таван с квадратура около 16.5 м2, и "куфар" (мисля, че се нарича така) около стените на едно от помещенията с вис. 12 см. и ширина 40 см. с обща квадратура около 7.5 м2. Никакви дискотечни ефекти ;)

Луничките ще се поставят в този куфар и в понижените тавани, като поставянето им включва и окабеляването за поставянето им, както и кабела. Самите лунички и трансформаторите са купени от мен.

Фината шпакловка е правена от същата фирма, твърдят, че е идеална и единственото, което трябва да се направи е полагане на колор кит преди боядисване.

Каква е нормалната дебелина на саморазливната замазка при положение, че замазката под нея е добра и няма съществени денивелации? 1 см не е ли твърде много?
Последна промяна от someone на нед апр 12, 2009 12:34 am, променено общо 1 път.
svetliopi44 - Чирак...
Хм отначало ти казах че си късметлия ...ама за тези пари на тавана при това положение трябваше да е перфектно шпаклован ...да не кажа и боядисан ...
Луничките щом ти си ги купувал и трафовете пак ми е множко ...
Ще ти пратя на лични една оферта за да добиеш представа

За саморазливна замазка от типа Нивеликс не е допустима 1см.. от3-5 мм се прави
someone - помощник
svetliopi44 написа:
Писал ми е, че материалът за саморазливната замазка ще е Thomsit DA.
svetliopi44 - Чирак...
someone написа:
svetliopi44 написа:
Писал ми е, че материалът за саморазливната замазка ще е Thomsit DA.
За тази казват че може повече и от 1см ...ама лично аз повече не рискувам
.... на последния обект 30м2 отидоха в кофата ... и никой не ми даде смислено обяснение а дебелината беше по-малка и при всички спазени процедури (все пак не я правя за 1 път) след 4 седмици се напука и се надигна като паркет :shock: :shock: :shock:

Тема "Съвет за оферта" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: