Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
rockwall - майстор
видях че е тема за пералня и понеже също съм с Аристон и работи добре реших да пиша.

Единтвеният проблем е, че изгубихме книжката й преди доста време, а от АРИСТОН не се трогнаха да пратят втора, въпреки че писахме още тогава. Има доста функции, а не можем да ги позлваме.

Ако някой случайно има същата МОЛЯ ЗА ПОМОЩ. Пералнята е Аристон МАРГАРИТА със сушилня - ще си платя за ксерокопиране и пощенски разходи и каквото там трябва.

МОДЕЛЪТ Е

ARISTON MARGHERITA 2000 AL 108 D

Благодаря ВИ
tassel - специалист
Не сравнявайте техника от преди 10-15 години със сегашната. Място за сравнение няма. Сега ги правят, колкото да изкарат гаранционния срок. А пък за пералните ми казаха, че под 700лв., няма значение, какво ще вземеш - било на късмет. :)
rockwall - майстор
намерих си програмите - не бях търсил отдавна

а колкот до пералните - тя и нашата беше 1000 лева преди 8 години - така че ако ще е гарга - да е скъпа - поне няма да ви е яд че сте спестили в магазина, за да дадете в сервиза

Прикачен файл

MAR сс.jpg
MAR сс.jpg (87.16 KиБ) Видяна 11131 пъти
citrofen - специалист
То и тези за над 700лв, пак са си на късмет...
Преди години взех Аристон за ~1200лв. (тогава беше най-скъпият им модел) повреди се буквално дни преди да изтече гаранцията.
Оправиха я и досега... :-$ да не чуе :evil:

Тази година трябваше да купя още една пералня.
Чудих се, избирах и пак си взех Аристон... какво да направя, като искам дисплей на който да има шарения... "Луд на шарено..."
Иначе и двете перални засега си вършат работата добре и са наистина тихи.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Malий! Като пишете за цени, че се сетих. Първата ми пералня беше 600лв. Тогава една гарсониера струваше 5000. Те това е скъпа пералня! :x
rockwall - майстор
n_a - тва няква промишлена ще да е било или от виетнамците от КОРЕКОМ.

Посмали малко де - и други помним времената на гарсониерите за 6000 лева, ама тогава нямаше перални по 600 - поне не и в лева - виж в монголски тугрици да не е било.

Имах позната в КОРЕКОМите - там всичко, дори и най-скъпото, беше на сравнително поносими цени.

и виетнамци имах познати и моряци - че знам че дори и най-боатите от тях нямаха такива.

Нали се сещаш че когато гарсониерите бяха 6 000 лева долара беше 0.96 лв - т.е. пералнята ти ще е била към 600 и кусур долара.

Освен да е била няква японска нова (за времето си изгъзица - като часовниците с елка хи-хи) не мога да си предтсавя ква толкова е била

дай малко инфо че ми стана любопитно

Прикачен файл

1223324308_79a72b437a.jpg
1223324308_79a72b437a.jpg (121.24 KиБ) Видяна 9897 пъти
EDI - майстор
Имаше, имаше.Около 80-81 година ТАТРАМАТ /чешките/ беше около 700 лева, ако не се лъжа 740.Около 15г работи без никакви дефекти, само се счупи пластмасовата дръжка за отваряне на вратата/отляха ми алуминиева и край/ и веднъж окъси програматора.Смених я, защото просто беще големичка, пък и дойде и времето за смяна.
diaflin - специалист
И аз съм Аристон - Ariston AVL 89 - взехме я малко след сватбата и вече наближава 6тата година ( 730 лева беше тогава). Няма проблеми за сега , не е обслужвана по никакъв начин .... сега се сещам , че на 3 год трябвашe да и се пипа нещо долу :? .
Но като цяло - тиха и пере , какво друго ти трябва. Така че с 2 ръце съм за Аристон :supz:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Що бе, колко струваха Перлите тогава?
Е, не гарсониера, а боксониера.
Не компютри, а компоти ..... Ти ся, за някоя хиладярка ли си!
rockwall - майстор
tatramat 700 лева не знам да е бил - някъв тунингован сигурно ще е бил - такъв дето в отделението за праха отгоре има още едно за щипки.
Като почен да центруфугира му слагаш 20 щипки и като извърти - отива на терасата и ги простира

ей такъв ще да е бил тоя ТАТРАМАТ :roll:

Прикачен файл

tamat500vg1 copy.jpg
tamat500vg1 copy.jpg (99.29 KиБ) Видяна 9811 пъти

Тема "Избор на пералня" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: