Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.

Паркет или дюшеме за под вкъщи?

48%
Паркет
29
52%
Дюшеме
32

Общо гласове: 61

torbalan - Дървен философ
на мен много повече ми харесва дюшаме, но качественото е безумно скъпо...
за да не кънти - след като се наредат и нивелират гредите, върху които ще се кове - между тях се прави циментова замазка например и няма да кънти...
Dansaver - специалист
Чак пък циментова замаска - не смятам, че е много удачно, не може ли да се запълни с някаква изолация /не сгурбетон/? Хем ще е по топло хем комшийте от долу няма да ви чуват като.......
естетически паркета е по добър,според мен!
nasco2 - специалист
Дюшамето е с по - голяма изолация и затова е по подходящо за къща, паркета повдига по малко нивото и предвид на ниските помещения в сегашните апартаменти и в повечето случи не - наложителна голяма топлоизолация на пода се предпочита за апартаменти. Вече нещата са малко объркани започнаха да се прявят дюшамета с дебелината на паркет и паркети с дъжина и ширина на дюшаме. Така, че въпрос на избор. Моито мнение е че един дъбов паркет с размер 700х80х24 мм. с подложка 3мм. е перфектното решение.
crez - майстор
Ето една комична ситуация. В нов апартамент с прекрасно чамово дюшиме лакирано с качествен лак празнуваме новоселие,няколко дами са с последна мода остри токчета. На другия ден след замиване на пода лъсва цялото дюшеме като бито с едри съчми. Да хубав материал е чама но мек, за това ще давате на гостите пантофки. Аз съм за дъбов паркет 3см дебел.
BLUEFEN - специалист
Извинявам се за 0FFtopic-a :
В Една от стаите на къща на село е с дюшеме което обаче е боядисано в кафява боя... подлежи ли това нещо на изцикляне и после да се боядиса с лак ?
nasco2 - специалист
BLUEFEN написа:
Извинявам се за 0FFtopic-a :
В Една от стаите на къща на село е с дюшеме което обаче е боядисано в кафява боя... подлежи ли това нещо на изцикляне и после да се боядиса с лак ?

Възможно е но е по скъпичко, ако го лакираш за чамово дюшаме задължително 3-кратно лакиране.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
nasco2 написа:

Възможно е но е по скъпичко, ако го лакираш за чамово дюшаме задължително 3-кратно лакиране.
Колко струва?
Защо задължително трикратно лакиране?
laki1968 - специалист
crez написа:
Ето една комична ситуация. В нов апартамент с прекрасно чамово дюшиме лакирано с качествен лак празнуваме новоселие,няколко дами са с последна мода остри токчета. На другия ден след замиване на пода лъсва цялото дюшеме като бито с едри съчми. Да хубав материал е чамано мек, за това ще давате на гостите пантофки. Аз съм за дъбов паркет 3см дебел.
чама е най калпавия материал,ама е най евтин и затова се използва масово

Тема "Паркет или дюшеме" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: