Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
rockwall - майстор
виж цените на ламинирания фазер и си помисли
bisplus - специалист
bisplus,работил ли си по описания начин?Короселина не служи за замиване преди боядисване,не пишете грешни съвети.
Естествено, че съм работил по горепосочения начин.....с коресилиа много добре се почиства прахта от шкурата и следи от пръстите(а те малко или много са си мазни). А ти я се обоснови, защо да е грешно по моя начин.
Шупва кита
Сигурно се шегуваш?!
parvev - специалист
bisplus написа:
,вземеш и шприц кит също във флакона.................. коресилин и боя.
1.шприц кит във флакон (такъв продукт във флакон нееевема!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
можеби искаш да кажеш грунд.фюлер,праймер,но това което ползваш за основа(грунд) не се замива с короселин
Естествено, че съм работил по горепосочения начин.....с коресилиа много добре се почиства прахта от шкурата и следи от пръстите(а те малко или много са си мазни). А ти я се обоснови, защо да е грешно по моя начин.
Шупва кита
Сигурно се шегуваш?![/quote
кои пръски ти са мазни око се опасяваш че имаш нещо мазно по повърхността,която ще боядисваш,се замива със обезмаслители,не третирайте повърхнините преди боядисване с короселин!!!!!!!!!!!!!!!1
rockwall - майстор
за всички , които не четат етикети, ето как се пише

Прикачен файл

К Р.jpg
К Р.jpg (45.94 KиБ) Видяна 12601 пъти
bisplus - специалист
Добре бе parvev . Първо не съм писал нищо за "пръски" , второ иди до някой магзин за авто бои и питай дали могат да ти сложат шприц кит във флакон после чуй какво ще тикажа и после се върни тук и пиши и трето ти като много знаеш, защо не написа кое как се прави ами само спамиш темата.
rossenboy - специалист
За ламиниран фазер много го мислих, но нямя как да облека касите :) То ако не бяха касите мога и нови врати да купя, ама касите няма как да оправя. Иначе споровете около коресилина, китове и т.н. ме навеждат на мисълта да отида до магазин за автобои, но и там няма гаранция на какъв ,,специалист" ще попадна ( както се казва във вица ,, като се знам какъв съм инжинер ме е страх да отида на доктор", макар че не е смешно).
bisplus - специалист
А защо не боядисаш касите бели и да потърсиш само табли за интериорни врати(бели)....има ги по 15-16лв....и направо да си ги залепиш върху старите, един нов обкови си готов.
Даже и рима има :lol:
angel_ov - специалист
С таблите дали няма да се наложи и регулиране на пантите? :?
silllveto - Майсторица
Аз почиствам с коресилин преди да грундирам "голото" желязо, ако има мазни остатъци. Иначе как ще хване боята.

Още една идея за касите - облепи с фолио. Не е най-красивият вариянт, но поне няма да се вижда, че е желязо :)
MASTER - специалист
silllveto написа:
Аз почиствам с коресилин преди да грундирам "голото" желязо, ако има мазни остатъци. Иначе как ще хване боята.

Още една идея за касите - облепи с фолио. Не е най-красивият вариянт, но поне няма да се вижда, че е желязо :)
За грундиране на желязо няма никакви проблеми, и с шампоан да ги измиеш, пак ще хване грунда. А освен това, грунда и на мазно хваща безпроблемно.

А ремонта на интериорна врата за да стане както трябва е прекалено скъпо и трудоемко нещо, и си заслужава само ако са някаквиуникални масивни врати.

Ако са обикновенни, едно непрентециозно що годе прилично освежаване е достатъчно.

Тема "Ремонт на интериорни врати" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: