• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
Daniela83 - напреднал
Мерси за съветите, ама като гледам май нямаме голям избор. Прозорците на са много големи, но не са ималки 160/150. Ще поръчваме при същата фирма прозорци и предишният път като взимаха размерите ги попитахме за последващо иззидване, но не ни го препоръчаха. Май се очертава да сме с почти френски прозорци :sad:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Daniela83 написа:
Май се очертава да сме с почти френски прозорци :sad:
Доколкото върху гредоред не се лее плоча и не се прави замазка, не вижсдам да ви заплашват френски прозорци.
Помислете, образовайте се, пак помислете. Не е риск, а напълно сигурно, че с певеце и цимент ще задушите къщата. За гниене и събаряне говоря.
Daniela83 - напреднал
Къде да прочета за гредореда, ще е добре преди да предприемем някакви действия . За какво гниене говорите, коридора и банята са на плоча. Това са тухлени блокове от 50-те и доста и от комшиите постъпиха така, гредите са стари много здрави, но сме на първия етаж и от мазето влизат всякакви гадини. В кухнята беше да не кажа задължително да се прави някаква замаска, защото душемето беше толко изгнило от течовете, че можеше да се озовем в мазето. Мисля, че с ново душеме ще ни излезе доста скъпо, а и то не спира скърцането.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Поизяснява ми се картинката.
Не мисля, че има начин да сте в блок, от 50те и с гредоред.
Бъркаш нещо.
На плоча сте, с дюшеме
Хайде сега, бъди добричка, отвори няколко гугъла, пиши гредоред/дюшеме/плоча, натисни за картинки, гледай и чети чети чети.
Като пишеш тук КАКВО ТОЧНО е положението, ще ти се помогне.
Отсега да те успокоя, че щом сте на плоча, няма проблем със замазките
Daniela83 - напреднал
А има начин на греди сме, единствено коридора и банята са плоча. Няма начин да бъркам просто знам, защото съм го видяла ,защото мазето ми е под кухнята и преди да направим плоча виждах пролукат където беш изгнило всичко. Тавана като го правеха, хващаха окачвачите за гредите на комшията и съм сигурна защото къртихме тавана за да намерим гредите. Още повече комшията като се разхожда горе се чува такова скърцане, че няма ка да е на плоча :yawinkle:
А относно чичко гугъл, почти всеки съветва да се прави плоча или сух под....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Малък ужас, казващ/
Хм.
Значи, за гугъл. Не обръщай голямо внимание на съвети, а търси статии. Всеки може да дава акъл, повечето не става.
Нооо, на мен можеш да вярваш!
  • 1
  • 2

Тема "Подзиждане след монтаж на дограма" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: