• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
EDI - майстор
Има диамантени телове за рязане.Не са скъпи, доколкото си спомням.
bjohnev - специалист
И как се ползва тази диамантена тел?
koba - специалист
А защо въобще ги режете тези бутилки :cool:
sspoko - специалист
Навремето в къщи баща ми сряза няколко бутилки от коняк "ПЛИСКА" точно със вълнен конец и спирт, а в казармата с ме рязали по метода с горялото масло и нажежена пръчка и двата метода работят просто въпрос на опит не се отчайваи ако не стане от раз. А колкото до диамантените телчета те се поставят в държач от ножовка.
EDI - майстор
Диамантената тел е направена като ножче за лъкче, д две уши от двата края и са дълги към 20 см, виждал съм в разни магазини.
metero - напреднал
Не съм рязал бутилка, но буркан от компот съм. С едно парче реотан около него , нагрявам го с ЛАТРа и по някое време се пука- става равен и режещ по ръбовете, които после заоблям с шкурка или камък за точене.
Видях в едно предаване ( на Гала) как един стъклар режеше бутилка - драсва към 1 см с елмаза и почва да нагрява с горелката. Стъклото се пука .
alantion - специалист
В едно от предаванията "Как са го направили " по телевизията показваха как е направен блендера и самият блендер (от яко стъкло) го разрязаха с един малък диск с машинка която ползват зъботехниците.
такива машинки се продават вече и са по 40-50 лева заедно с много приставки за обработване.

Друг начин е със много ситен шмиргелов диск ,но под течаща вода с големи обороти на диска. Обикновено така се справят стъкларите,които правят разни орнаменти по стъклени предмети. Така се оформят и кристалните чаши-ръчна изработка.
leo_beast - напреднал
Колеги чувал съм за медна тел която се увива плътно около обекта и се оставя около 15см стърчаща опашка от телта която се нагрява с горелка. Принципа на действие е както всички други - нагряваш и после топваш в студена вода. Не съм опитвал и незнам дали става, но според мен щом става с вълнен конец би трябвало и с телта да стане.
ncence - помощник
alantion,
а какви са тези малки машинки, как се казват?
Mc Queen - специалист
Машинката се казва мултишлайф
http://megashop.bg/bosch/p600519/Мултиш ... _info.html
ИЛИ Dremel ( Дремел ) Това име е марка , но се е превърнало като нарицателно за уреда.
Както е станалo с Xerox
Която и от двете думи да пуснеш в Гооглето ще намериш каквото ти трябва.
  • 1
  • 2

Тема "Рязане на бутилка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: