Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
stokie - специалист
xps под замазка :shock: ламината хлопа и скърца след такава процедура та какво остава за плочките.
На нашата къща преди да правим замазка се консултирахме с доста технически и строителни инженери и техните коментари бяха да не е по дебела от 1.5 2 см.
parvev - специалист
с което да напълня кухините под плочката и после да фугирам на ново
а от къде ще напълниш кухините под плочките,от фугата ли?
Ми от фугата, иначе няма друг начин. Добре, че е по широчка (5 мм), иначе щеше да е страшно. Имам една дебела игла и мисля да пробвам с нея, пък да видим. Дано да се случи, незнам само дали като е рядък теракола ще я залепи. Или пък освен да му сложа и Ц200 в него... Абе въобще много се двоумя и затова търся странично мнение.
MASTER - специалист
Това с запълването на фугите няма да ти реши проблема, понеже не е там ключа от палатката.

Нищо не ти пречи да опиташ, за да се убедиш сам.

Проблема е от замазката надолу.

И наистина е трудоемко да се реши.
emil_v r - майстор
Добре , дообре , от фугата !
Изчовъркай я , издърпай после с прахосмукачка ,
Намери си шише с клюн, да шприцваш , сместта е поразредено Ц200 + цемент .
Не теракол , понеже има едри частици , песъчинки .
Час преди това намокри с вода+ маалко ц200 , която да попие.
О.К. ?
emil_v r написа:
Добре , дообре , от фугата !
Изчовъркай я , издърпай после с прахосмукачка ,
Намери си шише с клюн, да шприцваш , сместта е поразредено Ц200 + цемент .
Не теракол , понеже има едри частици , песъчинки .
Час преди това намокри с вода+ маалко ц200 , която да попие.
О.К. ?

Благодаря за съвета, така смятам да направя, пък да видим какво ще се получи. Все пак не потъват като разлепени тротоарни плочки, ебаси, няма да карам валяк отгоре. Успокоителното е, че не са повече от 2-3 кв. м в такова състояние, иначе другите до 50 са си ОК. Гадното, което се получи е, че са на много видимо място и няма да има мебели отгоре, иначе... (точно пред камината се пада, мамка му).

Замислям се пеосле, след "напълването" със цимента и Ц200 дали да не фугирам с нещо по-здраво от фуга. Въпроса обаче е какво да е то, и да е еластично, така че ако някъде има все още хлътване, да не ми излиза фугата.
mitko414 - специалист
Една може би тъпа идея, но си струва да се обмисли.
Като изчистиш фугата, с тънко свредло 4 мм да пробиеш замазката на няколко места, за да влезе разтвора между нея и изолацията. Разтвора може да го вкарваш със шприц, от тези, който ги ползват автомонтьорите за масло.

Предполагам, че "хлопането" не е между плочката и замазката, а между изолацията и замазката. Изолацията лепена ли е за плочата?
MASTER - специалист
iliyan_germanov написа:

Замислям се пеосле, след "напълването" със цимента и Ц200 дали да не фугирам с нещо по-здраво от фуга. Въпроса обаче е какво да е то, и да е еластично, така че ако някъде има все още хлътване, да не ми излиза фугата.
СИКА, пластично е, и залепва супер.
emil_v r - майстор
А така Илияне ! Браво !
А що не казваш че има и камина наоколо ? :evil:
Начи огледай вероятно нямаш температурна фуга , а там се нагрява отгоре лъчисто и пред нея теракотя се разширява , и то много .
За да нямаш въпроси зимъска , когато сняг забръска , прецени сам , понеже ние форума така не можем да кажем къде трябва термофуга , шприцвай квот шпризваш , и тази фуга я фуг. ссс силикон цвят като другите .... фуги.

Последното е сериозно . Успех .
:evil:

Колегата отгоре ме изпревари неправилно при ляв завой , и за това добявям , че е мн. добра неговата идея... :evil:
mehanika - напреднал
братчет жюли във фугата ц 300 със спринцовка без игла 24 часа и си готов

Тема "Проблем със залепени плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: