• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
vasilev - специалист
ъглошлайфчето ще ти върши работа но трябва да го чистиш от праха много често защото бързо изгоря-най добре е да го обдухваш с въздух под налягане и не подценявай въпроса с прахоляка при рязането.Успех
laki1968 - специалист
vasilev написа:
ъглошлайфчето ще ти върши работа но трябва да го чистиш от праха много често защото бързо изгоря-най добре е да го обдухваш с въздух под налягане и не подценявай въпроса с прахоляка при рязането.Успех
керамика,камък ,гранитогрес и пр. се режат с обърната ръчка и предпазител-тоест диска върти и хвърля прахоляка напред :wink:
АЛФ - напреднал
http://www.praktiker.bg/praktiker-inter ... index.html

Не я виждам на днешна дата :? Явно цялото количество, е бързо изкупено :lol:
Делян - специалист
totko написа:
Реших да мина на варианта ръчна машинка за рязане на фаянс + малко ъглошлайфче ( 115 мм, около 700-900 W ).
Действай без да се замисляш. И аз си купих една такава машинка - ORIENT, ама наистина ориент :lol: , никъде не пише какво п-во е. Доста мислех преди да я взема, цената й беше около 50 лв в Алати. За всеки случай си подготвих и шлайфа :? Но машинката свърши чудна работа за 20 квадрата фаянс. Накрая резеца й настина се износи, но наряза плочките без проблем и най-важното - без прашилка. Освен това имаше и устройство за пробиване на дупки, което за парите си настина върши работа.

А иначе за марката Budget, имам шлайф 900 Вт и настина върши перфектна работа като за любител. Но иначе ръчните им инструменти са мъка - вече стана 3 чифта клещи-гарги от тази марка сменям. Просто се чупят като солети...
nasco2 - специалист
За хоби машинки са екстра.
pif4o - специалист
....да не пускам нова тема понеже и мен ще ме чакат доста плочки, на страница 6-та от каталога на практикер които е на линка по горе, има за 40 кинта машинка на Budget аз също имам малък шлаиф за всеки случаи, но предпочитам да не ми бръмчи и да вдига прах а да си режа с тая машинка. Какво ще кажете за нея? Дали си струва 40те лева или само ша ми скъса нервите до де отрежа 5 плочки?

И още нещичко на следваща страница има една стълба (стр 7) за 119 лева такава дето се сгъва на 4 части, може да става и като малко скеле, може да става както е на снимката под ъгъл и въпроса ми е дали може да се изправи цялата като права стълба за да се стига на високо с нея??? иначе все ми е било чудно как може тея стълби да са толкова скъпи ама пусто къща без стълба за самоук мастор не си е работа та ша тряя и такова да купя.
velev-klima - специалист
Стълбата е много добра, аз притежавам същата и сега цената е перфектна. Може да се сгъва на П на Г на две рамена като Л и права също.
pif4o - специалист
velev-klima написа:
Стълбата е много добра, аз притежавам същата и сега цената е перфектна. Може да се сгъва на П на Г на две рамена като Л и права също.
Благодаря приятелю, лоша работа ша тряя си купя баш в тоя момент, ама сега ако не я купя не виждам кога :) ще мина да я видя утре и евентуално ша се обзаведа с една :) А и като гледам ти се занимаваш с климатици, ясна ми е всичко, колко широкоспектърна работа ти върши тая стълба :)
pif4o - специалист
Колеги днес си купих машинката от Практикер за рязане на плочки, а юни ще ставам татко. Машинката реже кат бръснач, с нетърпение чакам момента да дойде да лепя плочки, е**ти ако не ги нарежа всичките на малки парчета от кеф :-D За съжаление обаче стълба нямаше :( нищо де спестиха ми 120 лева :) не съм сигурен колко ще ми е нужна такава профешенъл стълба, ама някои ден ша си купя :) е така да има за дамазлък :)
  • 1
  • 2

Тема "Кажете си мнението за Budget - машина за рязане на плочки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: