• 1
  • 2
Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
joro_kem - специалист
velsi написа:
И всичко това защото датчика на алармата се задействал?! Аз бих преместил датчика или бих му намалил чувствителността в тази зона. И ще си отварям прозореца. От отворения прозорец по-добра вентилация няма!
все пак съм на 1-ви етаж и живея на оживен булевард - не е много безопасно да си с отворен прозорец. а от друга страна посред зима да отварям прозорец 80х170 см. си е брутално. затова търся варианти. благодаря на всички изказали мнение.
velsi - Почетен майстор
Добре де, доколкото виждам от снимката става дума за тераса, където си сушиш прането, а не за жилищна площ. Пък и не съм казал да махаш дачтика, а само да го обърнеш (настроиш) така, че да не ти дава фалшиви сигнали. Колкото до отварянето нали си имаш горно отваряне. Сега се сещам за един друг вариант. Може ако искаш дапробваш. Затваряш прозореца, но не затягаш ръкохватката докрай (вертикално положение надолу), а я оставяш някъде посредата около 45 градуса между отворено и напълно затворено. Точно толкова, колкото да е затворено, но гумените уплътнения да не са притиснати. Трябва да чуваш шума от улицата. Тази пролука ще бъде достатъчна според мене да си излиза влагата и да не ти кондензира. Пробвай ако искаш и сподели резултата.
joro_kem - специалист
velsi, пробвах системата с недокрай затегната дръжка и честно казано има осезаем ефект. е, не е като отворен прозорец, но засега това е перфектното решение. продължавам да си мисля за пасивен вентилатор с жалюзи.
  • 1
  • 2

Тема "търся съвет за вентилация на остъклена тераса" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: